ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ξεκινούν οι κατασχέσεις σπιτιών: Σχεδόν 92.000 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες και τα fund

Ξεκινούν οι κατασχέσεις σπιτιών: Σχεδόν 92.000 πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί από τις τράπεζες και τα fund

Η πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακινήτων για τα «κόκκινα δάνεια» είναι γεγονός και αυτό αφορά συνολικά 91.870 πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων. Μόνο την επόμενη εβδομάδα οι τράπεζες παίρνουν από τους ατυχήσαντες δανειολήπτες περί τα 500 σπίτια.

Για τους ιδιώτες η κατάργηση και του τελευταίου οχυρού προστασίας της πρώτης κατοικίας, έγινε με την ενεργοποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα την 1η Ιουνίου, οι επιλογές είναι μόνο δύο: Βιώσιμη ρύθμιση ή ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, εφόσον δεν θεωρείται ευάλωτος, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Σύμφωνα με πηγές από τους διαχειριστές των «κόκκινων δανείων», μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να βγουν στο σφυρί 10.000 ακίνητα όλων των κατηγοριών και το 2022 17.000 ακίνητα, σπίτια στην συντριπτική τους πλειοψηφία

Μια ολόκληρη πόλη μεγέθους Καλαμάτας, θα βγει «στο σφυρί» και περί τους 100.000 ανθρώπους θα μείνουν άστεγοι . Πρόκειται για προγραμματισμένους πλειστηριασμούς που ήταν μέχρι πρότινος παγωμένοι.

Σημειώνεται πάντως ότι στα μεγέθη αυτά δεν περιλαμβάνονται αναγκαστικές εκτελέσεις που δεν έχουν ακόμη δρομολογηθεί.

Ετοιμες για να πάρουν τα σπίτια των δανειοληπτών που δεν κατάφεραν να τα αποπληρώσουν λόγω της οικονομικής καταστροφής που προκάλεσαν τα Μνημόνια εμφανίζονται οι τράπεζες και οι εξειδικευμένες στον τομέα των επισφαλειών εταιρείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τραπεζικές διοικήσεις εκτιμούν ότι για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης πριν από 11 χρόνια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τους έδωσε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την κατάσχεση των σπιτιών, την εκδίωξη των δανειοληπτών και την απόκτηση της ιδιοκτησίας τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.