ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στη μεσογειακή Ελλάδα οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους! – Τα στοιχεία της Eurostat

Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στις οποίες οι πολίτες δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους

Στη μεσογειακή Ελλάδα οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους! – Τα στοιχεία της Eurostat

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες στις οποίες οι πολίτες δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στην κορυφή της λίστας με το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων που δεν μπορούν να διατηρήσουν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό το 2021 βρέθηκε η Βουλγαρία, με 24%. Ακολούθησε η Λιθουανία με 23%, η Κύπρος με 19%, η Ελλάδα με 18% και η Πορτογαλία με 16%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης. Το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούσαν να ζεστάνουν το σπίτι τους ήταν κάτω από 1% στη Φινλανδία και κάτω από 2% σε Σουηδία, Σλοβενία και Αυστρία.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Economist, η ακριβή ενέργεια ενδέχεται να σκότωσε περισσότερους Ευρωπαίους κατά τον περσινό χειμώνα από ό,τι ο κορωνοϊός.

Οι υψηλές τιμές ενέργειας αποθαρρύνουν τους ανθρώπους να θερμάνουν σωστά τα σπίτια τους, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακών και αναπνευστικών προβλημάτων. Τον Νοέμβριο ο Economist προέβλεψε ότι το ακριβό ρεύμα μπορεί να οδηγήσει σε 22.000 έως 138.000 θανάτους. Τελικά, ο αριθμός ανήλθε κάπου στη μέση, ήτοι στις 68.000.

Σύμφωνα πάντα με τον Economist, παρατηρείται ευθεία αντιστοίχιση μεταξύ της υπερβάλλουσας θνησιμότητας και του αυξημένου κόστους θέρμανσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι θάνατοι στην Ευρώπη μπορεί να ήταν ακόμη περισσότεροι εάν οι κυβερνήσεις δεν παρενέβαιναν στις αγορές ενέργειας. Σε 23 χώρες που δόθηκαν επιδοτήσεις για το ρεύμα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, σώθηκαν 26.600 άνθρωποι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.