ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Δείτε πότε θα καταβληθούν αναδρομικά έως 18.670 ευρώ στους συνταξιούχους

Αφορούν κυρίως σε πρώην τραπεζικούς υπαλλήλους και προέκυψαν μετά από επανυπολογισμό εισφορών για επικουρική σύνταξη

Δείτε πότε θα καταβληθούν αναδρομικά έως 18.670 ευρώ στους συνταξιούχους

Εντός του Μαΐου αναμένεται οι συνταξιούχοι τραπεζών και ΔΕΚΟ που είχαν μεγαλύτερες ειδικές κρατήσεις από διάσπαρτα επικουρικά ταμεία, να λάβουν τα αναδρομικά που δικαιούνται.

Η προσαύξηση αφορά την αξιοποίηση του χρόνου απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, καθώς και τον επανυπολογισμό της σύνταξης σε όσους συμπλήρωσαν 30 και άνω χρόνια ασφάλισης με βάση τους νέους συντελεστές του Νόμου Βρούτση.

Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χρόνου ασφάλισης προϋποθέτει ότι ο χρόνος που επικαλείται ο συνταξιούχος ήταν αξιοποιήσιμος και με τις προβλέψεις του Νόμου Κατρούγκαλου.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος τραπεζικός από την πρώην Αγροτική τράπεζα, που αποχώρησε το 2020 με 30 έτη σε ηλικία 62 ετών, με συντάξιμο μισθό 1.710 ευρώ έως το 2014 και επιπλέον εισφορά 6% (σύνολο 12%) λαμβάνει επικουρική σύνταξη 350 ευρώ. Με τον επανυπολογισμό δικαιούται προσαύξηση 270 ευρώ, με αναδρομικά 10.800 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχα, συνταξιούχος της πρώην Εμπορικής, που αποχώρησε το 2021 με 35 έτη και συντάξιμο μισθό 4.269 ευρώ έως το 2014 και επιπλέον εισφορά 6% (συνολικά 12%), παίρνει επικουρική σύνταξη 635 ευρώ και δικαιούται προσαύξηση 520 ευρώ, με αναδρομικά 18.673.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.