ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Για ποιους θα συμπληρώνονται αυτόματα

Τι αλλάζει φέτος

Δείτε πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Για ποιους θα συμπληρώνονται αυτόματα

Τέλη Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται να ανοίξει και η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον φετινό ΕΝΦΙΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ για τις περσινές φορολογικές δηλώσεις είχε βγει στον αέρα στις 31 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως, κάθε χρόνο, οι φορολογικές δηλώσεις παίρνουν κάποιους μήνες παράτασης, συνήθως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις 2024

Από φέτος, περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι αναμένεται να δουν σημαντική αλλαγή στον τρόπο συμπλήρωσης των φορολογικών τους δηλώσεων.

Ειδικότερα, μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν είχαν καμία αλλαγή στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση το προηγούμενο έτος, δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζουν τον «κόπο» της συμπλήρωσης των στοιχείων τους.

Το έντυπο Ε1 θα συμπληρώνεται αυτόματα από τη φορολογική διοίκηση. Έτσι, η μόνη υποχρέωση τους θα είναι να ελέγχουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα ποσά από μισθούς, συντάξεις, αποδείξεις, δάνεια, κατοικίες, και αυτοκίνητα που έχουν ήδη καταγραφεί από την υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη και αν δεν υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις, οι φορολογούμενοι θα επιβεβαιώνουν την υποβολή της δήλωσής τους, ενώ ταυτόχρονα θα εκκαθαρίζεται και θα εκδίδεται ο φορολογικός τους λογαριασμός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.