ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6. Και αν...

ΕΦΚΑ: Ξεκινάει σήμερα η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου – Ποιοι θα λάβουν πρώτοι λεφτά

Τι ώρα μπαίνουν οι συντάξεις 

ΕΦΚΑ: Ξεκινάει σήμερα η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου – Ποιοι θα λάβουν πρώτοι λεφτά

Από σήμερα το απόγευμα, αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου στους μη μισθωτούς, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής, θα ακολουθήσουν οι μισθωτοί.

Από τη σημερινή πληρωμή εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι συνταξιούχοι μετά την 1/1/2017, θα πληρωθούν μαζί με τους μισθωτούς του Δημοσίου την Παρασκευή το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία, είναι οι εξής:

  • Την Πέμπτη 26/10/2023 (τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα), θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μη μισθωτών (ΟΓΑ,ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ) και οι συντάξεις e-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί και μη μισθωτοί) από 1/1/2017 και έπειτα.
  • Τη Δευτέρα 30/10/2023 (προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα), θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων μισθωτών και οι συντάξεις του Δημοσίου.

Ωστόσο, οι πληρωμές θα φανούν στα ΑΤΜ την προηγούμενη -από τις παραπάνω ημερομηνίες- ημέρα. Δηλαδή, η πρώτη πληρωμή αναμένεται να γίνει σήμερα, 25 Οκτωβρίου.

Τι ώρα μπαίνουν οι συντάξεις 

Τον προηγούμενο μήνα, οι συντάξεις αναμένονταν να φανούν στους λογαριασμούς μετά τις 17:00, όπως ήταν συνηθισμένο να γίνεται τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι συνταξιούχοι διαπίστωσαν ότι είχαν πιστωθεί μόνο τα μετοχικά και όχι ολόκληρο το ποσό της σύνταξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την πανδημία, οι ημερομηνίες και ώρες καταβολής των συντάξεων άλλαξαν, και πλέον οι συντάξεις είτε φαίνονται στα ΑΤΜ γύρω στις 20:00 της προηγούμενης από την παραπάνω ημερομηνία πληρωμής ημέρα, ή νωρίς το πρωί της ημερομηνίας πληρωμής που έχει ανακοινώσει ο ΕΦΚΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.