ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Εκπνέει» η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων – Ποιους αφορά

Ο φόρος που θα προκύψει πρέπει να αποπληρωθεί εφάπαξ

«Εκπνέει» η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων – Ποιους αφορά

Διορία μέχρι την Παρασκευή (1/3) έχουν οι φορολογούμενοι που έλαβαν στο παρελθόν αναδρομικά προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις και να τα δηλώσουν στην εφορία.

Η πλειονότητα των φορολογουμένων καλείται να προχωρήσει σε τροποποιητικές δηλώσεις έως την 1η Μαρτίου και να πληρώσει αναδρομικά με τόκους υπερημερίας τους φόρους που αναλογούν στα σχετικά ποσά.

Σε ειδοποίηση που εστάλη από την ΑΑΔΕ σε χιλιάδες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι πολίτες προειδοποιούνται ότι σε περίπτωση που έως και την 01/03/2024 δεν υποβάλουν τις απαιτούμενες τροποποιητικές δηλώσεις, η φορολογική διοίκηση θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τον προσδιορισμό της φορολογικής τους υποχρέωσης, την έκδοση των σχετικών πράξεων και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα ξεκινάει από τους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία με καθυστέρηση πολλών ετών υπολόγισαν αναδρομικά αμελώντας να ενημερώσουν εγκαίρως την ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα τα ποσά αυτά να μην εμφανίζονται στις προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ δηλώσεις φόρου εισοδήματος της εποχής εκείνης.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα κληθούν να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις είναι ότι ο φόρος που θα προκύψει πρέπει να αποπληρωθεί εφάπαξ.

Οι συνταξιούχοι μπορούν από την πλευρά τους να εντάξουν τα αναδρομικά ποσά που έλαβαν σε ρύθμιση με 48 δόσεις. Για αυτούς δε, η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, στη δήλωση αναδρομικών τα ποσά προσυμπληρώνονται στους αντίστοιχους κωδικούς και δεν υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης ή τροποποίησης κάποιου άλλου κωδικού. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τροποποιήσει άλλα στοιχεία της δήλωσής του πρέπει να υποβάλει ξεχωριστή τροποποιητική φορολογική δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.