ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Ελλάδα: Βγαίνει στις αγορές με την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

Το Ελληνικό Δημόσιο θα επανεκδόσει τον τίτλο με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027 και κουπόνι 2%

Ελλάδα: Βγαίνει στις αγορές με την επανέκδοση 7ετούς ομολόγου

Η Ελλάδα, στον απόηχο της αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας από την Standard & Poor’s και των θετικών εξελίξεων από το μέτωπο του ελλείμματος, πραγματοποιεί έξοδο στις αγορές με επανέκδοση 7ετούς ομολόγου.

Για την έκδοση θα είναι συνδιαχειριστές οι BNP Paribas, BofA Securities, Citi, Deutsche Bank, Golamdn Sachs και JP Morgan.

Σύμφωνα με το mandate, το Ελληνικό Δημόσιο θα επανεκδόσει τον τίτλο με ωρίμανση στις 22 Απριλίου 2027 και κουπόνι 2%. Η σχετική δημοπρασία θα λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, αναλόγως με τις συνθήκες στις αγορές.

Τα σενάρια για άμεση έξοδο στις αγορές εντάθηκαν μετά την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την S&P σε ΒΒ+.

Το ελληνικό αξιόχρεο βαθμολογείται από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης στη βαθμίδα «ΒΒ+» και βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα. Οι θετικές αυτές επιδόσεις στέλνουν μήνυμα αξιοπιστίας εν μέσω δύσκολων διεθνών συγκυριών και ανοίγει το δρόμο στη ροή επενδυτικών κεφαλαίων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει με αγωνία τις ετυμηγορίες των οίκων με στόχο την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας το 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης S&P η αναβάθμιση αντανακλά τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας της πολιτικής της Ελλάδας, ενώ οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία φαίνονται διαχειρίσιμες λόγω των σημαντικών αποθεμάτων ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.