ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έρχεται μείωση έως και 30% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος 

Βασική αιτία της υποχώρησης των τιμών είναι η αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου

Έρχεται μείωση έως και 30% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος 

Έρχεται μείωση έως και 30% στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Περίπου 6 εκατ. νοικοκυριά έχουν επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο για την ηλεκτροδότηση του σπιτιού τους, ενώ, το κίτρινο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κυρίως των επαγγελματιών.

Η μεγάλη πτώση των ευρωπαϊκών τιμών φυσικού αερίου (TTF) που έχουν φθάσει πλέον στα 22 ευρώ – 23 ευρώ / μεγαβατώρα (από τα 250 ευρώ, τον Αύγουστο του 2022), σε συνδυασμό με τη «βουτιά» στη μέση τιμή χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας κάτω από τα 74 ευρώ τον Φεβρουάριο (υποχώρησε έως και τα 61,80 ευρώ λόγω της συμβολής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας), αλλά και οι πρώτες εισαγωγές LNG στην Ευρώπη «στρώνουν» το έδαφος, ώστε για τον επόμενο μήνα να καταγραφούν τιμές φθηνότερες ακόμη και πριν από το «ξέσπασμα» της ενεργειακής κρίσης.

Οι παράγοντες που φέρνουν πτώση στις τιμές του ρεύματος

Βασική αιτία της υποχώρησης των τιμών είναι η αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου κάτω από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα ενώ κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι η τιμή κυμαινόταν στα 50 ευρώ.

Η υποχώρηση αυτή αποδίδεται με τη σειρά της στην διασφάλιση επαρκούς εφοδιασμού παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, με φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη καθώς και στη μείωση της κατανάλωσης λόγω ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Σημαντικό ρόλο στην ελληνική αγορά διαδραμάτισε η θεσμική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη θέσπιση του ειδικού «πράσινου» τιμολογίου που διευκόλυνε τους καταναλωτές να συγκρίνουν τις προσφορές των προμηθευτών και «τόνωσε» τον ανταγωνισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.