ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας»

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προχωρά με αξιόπιστες πολιτικές»

Κ.Χατζηδάκης: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας»

Ο υπουργός Οικονομικών, Κ.Χατζηδάκης, βρέθηκε σήμερα στο ECOFIN στο Λουξεμβούργο και κατά την παρέμβασή του, ζήτησε να υπάρξει ιδιαίτερη μεταχείριση για τις αμυντικές δαπάνες, σχετικά με το υπό αναθεώρηση Σύμφωνο Σταθερότητας. Επίσης, επισήμανε ότι η ΕΕ πρέπει να βρει την ισορροπία μεταξύ δημοσιονομικής πειθαρχίας και οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο υπουργός σημείωσε ότι «στους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες δημοσιονομικής διακυβέρνησης που αναθεωρούν το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να συνδυάζεται η δημοσιονομική πειθαρχία με την ανάπτυξη.

Και αυτό, παρότι η Ελλάδα προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά με αξιόπιστες πολιτικές, τόσο απέναντι στην ΕΕ όσο και απέναντι στις αγορές».

Ο κ. Χατζηδάκης εστίασε στην υπεραπόδοση τού προϋπολογισμού και της ελληνικής οικονομίας, ενώ υπογράμμισε ότι, ανεξαρτήτως των νέων κανόνων, η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, διότι αυτό προστάζει η κοινή λογική, αλλά και διότι γνωρίζουμε ότι οι πολιτική μας θα κρίνεται πάντοτε από τις αγορές και τους επενδυτές.

Ωστόσο, ο υπουργός πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά υπάρχει ανάγκη εξεύρεσης μιας ισορροπημένης συμφωνίας που θα διασφαλίζει τον περιορισμό των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς όμως να υπονομεύει την οικονομική ανάπτυξη με υπέρμετρους και άκαμπτους περιορισμούς.

Υπογράμμισε, επίσης, την ελληνική θέση ότι θα πρέπει να προβλέπεται επιτέλους ειδική μεταχείριση στους σχετικούς υπολογισμούς για τις αμυντικές δαπάνες, καθώς ορισμένες χώρες μέλη διαφοροποιούνται σαφώς για το συγκεκριμένο θέμα σε σχέση με άλλες.

Στο πλαίσιο του Eurogroup χθες, διεξήχθη συζήτηση με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν, σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές ΗΠΑ- ΕΕ, την κατάσταση στην Ουκρανία και τις σχέσεις της Δύσης με την Κίνα.

Ο κ. Χατζηδάκης στην παρέμβασή του στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδεχόμενο να υπάρξουν ευρύτερες επιπτώσεις από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Από την πλευρά της, η κυρία Γιέλεν είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος και ότι τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ, θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εφόσον χρειαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, οι υπουργοί υιοθέτησαν κοινό κείμενο Συμπερασμάτων ενόψει της 28η διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COPS28), που θα διεξαχθεί στο Ντουμπάι. Επίσης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στις προτεραιότητες της ευρωζώνης, στο μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και στο ψηφιακό ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.