ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Καίει» και πάλι η τιμή της βενζίνης – «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ στην Αθήνα»

Σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Αθήνα είναι 1,94 ευρώ

«Καίει» και πάλι η τιμή της βενζίνης – «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ στην Αθήνα»

Την ανιούσα έχει πάρει και πάλι η τιμή της βενζίνης με τους οδηγούς να βλέπουν αύξηση κατά 0,17 ευρώ στην αμόλυβδη με αποτέλεσμα πλησιάζει τα 2 ευρώ, ενώ υπάρχουν προβλέψεις ότι μπορεί και να τα ξεπεράσει.

Σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Αθήνα είναι 1,94 ευρώ. Σοκ προκαλούν και οι τιμές στην περιφέρεια με την τιμή για παράδειγμα στις Κυκλάδες να φτάνει τα 2,12 ευρώ.

Οι πρατηριούχοι εκφράζουν τον φόβο τους ότι το Πάσχα η τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει τα 2 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που υπάρχει αυτή η αύξηση μέσα σε έναν χρόνο, παρά τη μικρή μείωση που υπήρξε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων Αττικής, μίλησε στο MEGA για την αύξηση των καυσίμων.

«Όσον αφορά στα υγρά καύσιμα υπάρχει μία άνοδος το τελευταίο 10ημερο η οποία όμως προκύπτει από τους δύο πολέμους, οι οποίοι είναι ενεργοί, και όπως είχαμε πει, δεν θα ξαναδούμε φθηνά καύσιμα όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, γιατί η Ρωσία είναι η ναυαρχίδα στα ορυκτά καύσιμα που έρχονται στην Ευρώπη»

Αναφερόμενος στην τιμή που μπορεί να ισχύσει το Πάσχα, είπε: «Είθισται, λόγω της αυξημένης ζήτησης και του Πάσχα καθολικών και ορθόδοξων, όταν πλησιάζουμε η τιμή να ανεβαίνει.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την τιμή του πετρελαίου Μπρεντ και αυτές τις συνθήκες, ενδεχομένως να έχουμε σε 30 μέρες, και στην Αθήνα την τιμή πάνω από τα 2 ευρώ, γιατί στα νησιά ή στα ορεινά ήδη υπάρχει».

Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης υπογράμμισε πως, «δεν δικαιολογείται αυτή η αύξηση γιατί τα καύσιμα που υπάρχουν τώρα στις δεξαμενές δεν αγοράσθηκαν χθες. Θα δούμε ακόμη μεγαλύτερες τιμές με την καινούρια παραλαβή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλές φορές, όποτε συμβαίνει ένα κρίσιμο γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και επιπτώσεων έχουμε άμεση αύξηση των τιμών με το που ανακοινώνεται, και με πρόφαση του γεγονότος. Αντίστοιχα όταν έχουμε μείωση παγκοσμίως δεν περνάει άμεσα η μείωση στην αντλία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.