ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κακοκαιρία: Χωρίς αίτηση η πρώτη αποζημίωση των 6.600 ευρώ σε πλημμυροπαθείς

Για πρώτη φορά θα λάβουν τα χρήματα αυτόματα στο λογαριασμό τους, όπως αυτός έχει δηλωθεί στο TAXIS, και χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr

Κακοκαιρία: Χωρίς αίτηση η πρώτη αποζημίωση των 6.600 ευρώ σε πλημμυροπαθείς

Η πρώτη αποζημείωση ύψους 6.600 ευρώ για οικοσκευές, αρχικές επισκευαστικές παρεμβάσεις ή πρώτες βιοτικές ανάγκες να δοθεί χωρίς αίτηση αλλά με αυτοποιημένο τρόπο στους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία Daniel.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά την παρουσίαση για το άνοιγμα της πλατφόρμας της πρώτης αρωγής – arogi.gov.gr – για τις περιοχές που έχουν πληγεί ολικώς και σημαντικά από τις πλημμύρες έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να λάβουν τη χορήγηση της αποζημίωσης για την οικοσκευή και τις πρώτες ανάγκες με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Πρόκειται για μια διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά προκειμένου πλημμυροπαθείς να λάβουν χωρίς αίτηση τη χορήγηση της αποζημίωσης των 6.600 ευρώ, ποσό το οποίο είναι και το υψηλότερο που έχει δοθεί προς νοικοκυριά με αυτόν τον τρόπο καθώς το αντίστοιχο ποσό για τον «Ιανό» ήταν 5.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό κατατίθεται άμεσα διάταξη που να περιγράφει και να προβλέπει τη διαδικασία ώστε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, να λάβουν αυτόματα στο λογαριασμό τους, όπως αυτός έχει δηλωθεί στο TAXIS, και χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, το ποσό των 6.600, καθώς πρόκειται για τους κατοίκους των χωριών που βρέθηκαν ολόκληρα κάτω από το νερό ή μέσα στο νερό, όπως η Μεταμόρφωση και ο Παλαμάς.

Το έργο της επεξεργασίας των στοιχείων έχουν αναλάβει στελέχη της ΑΑΔΕ που έχουν «στήσει» την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής καθώς και συνεργάτες του Χ.Τριαντόπουλου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στη Λάρισα για να συντονίσουν τις δράσεις διαχείρισης των συνεπειών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες από τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Σε Θεσσαλία και Φθιώτιδα οι αυτοψίες έχουν ξεπεράσει τις 3.100. Με βάση αυτές τις αυτοψίες αποφασίζεται αν η αποζημίωση θα είναι είναι 6.600 ευρώ, 4.600 ευρώ και 2.600 ευρώ ανάλογα με το ύψος της ζημιάς στη οικοσκευή του κάθε νοικοκυριού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιες αυτοψίες αφορούν και τη στεγαστική συνδρομή, με την πρώτη αρωγή να φτάνει τις 10.000 ευρώ για περιπτώσεις όπου έχει υποστεί ζημιά η στατικότητα του σπιτιού σπίτι και όχι μόνο η οικοσκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.