ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Καλπάζει» η τιμή τις βενζίνης: Σε ποιες περιοχές έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά ήταν την Τρίτη στα 1,97 ευρώ

«Καλπάζει» η τιμή τις βενζίνης: Σε ποιες περιοχές έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ

Συνεχώς ανοδική είναι η πορεία της τιμής της βενζίνης από τις αρχές του έτους ενώ ο αντίκτυπος της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στην τιμή των καυσίμων.

Για την κατάσταση στην αγορά όπως και για την πορεία της τιμής της βενζίνης ενόψει Πάσχα μίλησε σε ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «οι τιμές της βενζίνης ξεκίνησαν να ανεβαίνουν από αρχές του 2024. Βιώνουμε αυξήσεις περί τα 22 λεπτά από τις 15 Ιανουαρίου έως σήμερα.

Στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης δεν έχει σημειωθεί αύξηση και αυτό που έγινε στην Μέση Ανατολή το περασμένο Σάββατο με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δεν έχει αποτυπωθεί στις τιμές των καυσίμων».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός – σύμφωνα με τον κ. Κιούση – ότι το αργό πετρέλαιο όχι μόνο δεν ανέβηκε αλλά τις τελευταίες δύο ημέρες πέφτει κιόλας.

Ο «χάρτης» των τιμών της βενζίνης

«Στα μεγάλα αστικά κέντρα όσον αφορά την τιμή της βενζίνης βρισκόμαστε στο ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ.

Υπάρχουν βέβαια περιοχές στην Ελλάδα που έχουν τιμές στα 2,10 – 2,20 – 2,25 ευρώ. Αυτό όμως δεν συμβαίνει τώρα που πλησιάζουμε στο Πάσχα. Οι περιοχές αυτές είχαν πάντα τιμή πάνω από τα δύο ευρώ (καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα).

Η νησιωτική Ελλάδα είχε, έχει και θα έχει πάνω από 2 ευρώ όπως και οι απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας», σημειώνει σ Μ.Κιούσης.

Και καταλήγει: «τώρα τι θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες, αν θα σημειωθεί κάποιο άλλο γεωπολιτικό γεγονός και δεν αντιδράσουν ψύχραιμα οι αγορές παγκοσμίως όπως αντέδρασαν, ή αν αρχίσει η ελαφρά πτώση στα διυλιστήρια της νοτιοανατολικής Μεσογείου, δεν μπορεί να το προεξοφλήσει κανείς.

Οπότε το να προβλέψουμε είναι λίγο παρακινδυνευμένο αλλά τα δύο ευρώ θα ισχύσουν σίγουρα και το Πάσχα και σίγουρα δεν είναι μια φθηνή τιμή».

Μέση τιμή αμόλυβδης
(πάνω από 2 ευρώ σε 14 νομούς)

Σύνολο χώρας: 1,97 ευρώ / lt

Κυκλάδες: 2,194 ευρώ / lt

Δωδεκάνησα: 2,129 ευρώ / lt

Κεφαλλονιά: 2,047 ευρώ / lt

Ρέθυμνο: 2,042 ευρώ / lt

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, με βάση τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά ήταν την Τρίτη στα 1,97 ευρώ έχοντας καταγράψει ήδη μία άνοδο περίπου 0,15 ευρώ από τον Φεβρουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.