ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κοινωνικά επιδόματα: Σε τρεις δόσεις οι αλλαγές

Η εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων έχει ορίζοντα το αργότερο έως το Σεπτέμβριο του 2024

Κοινωνικά επιδόματα: Σε τρεις δόσεις οι αλλαγές

Μόνιμες αλλαγές σε όλα τα κοινωνικά επιδόματα έρχονται, όπως έχει ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, της ΔΥΠΑ και του e-ΕΦΚΑ, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν σε τρεις «δόσεις»:

Στην πρώτη περιλαμβάνεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ήρθε σε δημόσια διαβούλευση στις 24 Νοεμβρίου. Σε αυτή τη δόση προβλέπεται να πληρώνεται το 50% των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και κάποιων της ΔΥΠΑ μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Η εφαρμογή των εν λόγω διατάξεων (αφού κατατεθούν και ψηφιστούν) έχει ορίζοντα το αργότερο έως το Σεπτέμβριο του 2024.

Στη δεύτερη δόση, που θα ισχύσει πριν από τα μέσα του 2024, θα ενταχθούν αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας.

Προβλέπεται δηλαδή ότι θα καταβληθεί το ποσό ανάλογα με τα έτη ασφάλισης και τον μισθό που λάμβαναν οι δικαιούχοι μέχρι την απόλυσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Η τρίτη «δόση» αλλαγών θα αφορά τα επιδόματα υγείας του e-ΕΦΚΑ στην κατεύθυνση της εφαρμογής ενιαίων κανόνων, κάτι που θα οδηγήσει την αυξομείωσή τους γύρω από ένα μέσο όρο για κάθε κατηγορία επιδόματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.