ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί και στις λαϊκές αγορές – Τι προβλέπει η νέα απόφαση

Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί και στις λαϊκές αγορές – Τι προβλέπει η νέα απόφαση

Η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, αναφέρει σε ανάρτησή της πως «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με νεότερη απόφασή του θέσπισε την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους της βιομηχανίας και λιανεμπορίου που υπάγονται και οι λαϊκές αγορές να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2024».

Πιο αναλυτικά αναφέρεται ότι «αυτή η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ελήφθη λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αιτήματα της αγοράς από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου μεταξύ αυτών και της ΠΟΣΠΛΑ έχοντας ήδη στείλει από τα μέσα Μαρτίου σχετική επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μάλιστα απαντώντας στα σχετικά αιτήματα των εκπροσώπων των κλάδων της αγοράς το υπουργείο ανέφερε, ότι πλέον θα έχουν όλοι τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του σύνθετου αυτού και πολυεπίπεδου έργου και να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να συγχρονιστούν με το νέο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη ΙΙ που θα λειτουργήσει από την 1η Ιουλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους συγκεκριμένους κλάδους μεταξύ αυτών και οι λαϊκές αγορές συνδέεται άρρηκτα με την λειτουργία του Εργάνη ΙΙ, για να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώρηση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων ωραρίου και των υπερωριών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.