ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Σε υψηλό 10 μηνών οι τιμές του σιταριού

Η κακοκαιρία και ο πόλεμος απειλούν να μειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα

Σε υψηλό 10 μηνών οι τιμές του σιταριού

Σε υψηλό 10 μηνών έφτασαν οι τιμές του σιταριού εν μέσω ανησυχιών ότι ο κρύος και ξηρός καιρός και ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία θα μειώσουν τις προμήθειες στην αγορά, σύμφωνα με το Βloomberg.

Οι αναλυτές κρατούν μικρό καλάθι σχετικά με τις προβλέψεις συγκομιδής στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Στη Ρωσική Ομοσπονδία, η σοδειά υπέστη ζημιές λόγω παγετών τον Μάιο. Και στην Ουκρανία, ο Μάιος ήταν πολύ ξηρός. Η Δυτική Αυστραλία έχει επίσης ιστορικά χαμηλές βροχοπτώσεις.

Το Bloomberg είχε γράψει προηγουμένως ότι οι παγκόσμιες τιμές σιταριού αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2023 . Το δημοσίευμα γράφει ότι οι τιμές έχουν αρχίσει να αυξάνονται καθώς η κακοκαιρία και ο πόλεμος απειλούν να μειώσουν τα παγκόσμια αποθέματα σιταριού, τα οποία βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε τα οφέλη για τους Ουκρανούς αγρότες για έναν ακόμη χρόνο, ωστόσο, με το δικαίωμα «φρένου έκτακτης ανάγκης». Ο κατάλογος των προϊόντων που μπορούν να «επιβραδυνθούν» διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ουκρανίας, τα σιτηρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.