ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρισμός: Ο Αύγουστος άγγιξε τις εισπράξεις του Αυγούστου του 2019 – Πάνω από 4 δισ. ευρώ

Τα νούμερα της ΤτΕ επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των τουριστικών φορέων

Τουρισμός: Ο Αύγουστος άγγιξε τις εισπράξεις του Αυγούστου του 2019 – Πάνω από 4 δισ. ευρώ

Ο Αύγουστος του 2022 κατάφερε να αγγίξει τα έσοδα του Αυγούστου του 2019, τον καλύτερο μήνα του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ειδικότερα, οι τουριστικές εισπράξεις του φετινού Αυγούστου διαμορφώθηκαν στα 4,042 δισ. ευρώ, φθάνοντας οριακά το αντίστοιχο επίπεδο του Αυγούστου του 2019 ή αλλιώς αντιπροσωπεύοντας το 98,5%. Τον Αύγουστο του 2019 που ήταν και ο καλύτερος, ιστορικά, μήνας από πλευράς εσόδων οι ταξιδιωτικές εισπράξεις είχαν διαμορφωθεί στα 4,183 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο αφίξεων, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019 όπως αναφέρεται στο ισοζύγιο πληρωμών της ΤτΕ οι αφίξεις ανήλθαν φέτος στο 86,8% και οι εισπράξεις έφθασαν οριακά το αντίστοιχο επίπεδο (98,5%). Τα στοιχεία της ΤτΕ επιβεβαιώνουν τις ισχυρές επιδόσεις της χώρας στον τουρισμό δίνοντας δημοσιονομικό χώρο στην ελληνική οικονομία.

Σε επίπεδο εννιαμήνου, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2022, οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αντιπροσωπεύουν το 87,6%, ενώ οι εισπράξεις υπολείπονται πλέον μόλις κατά 3,6% έναντι του εννιαμήνου του 2019. Φέτος στο εννιάμηνο, οι τουριστικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 12,749 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 96,4% των αντίστοιχων επιπέδων τους το 2019 όταν τα έσοδα είχαν φτάσει για πρώτη φορά τα 13,242 δισ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με το δεδομένο ότι και ο Σεπτέμβριος έχει κινηθεί με επιδόσεις υψηλότερες των αρχικών προσδοκιών, τα νούμερα της ΤτΕ επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των τουριστικών φορέων ότι τα έσοδα φέτος θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα νούμερα το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.