ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τράπεζες: Οι αλλαγές που θα υπάρξουν στις συναλλαγές λόγω του Πάσχα των Καθολικών

Κλειστό το Χρηματιστήριο

Τράπεζες: Οι αλλαγές που θα υπάρξουν στις συναλλαγές λόγω του Πάσχα των Καθολικών

Λόγω του Πάσχα των Καθολικών που φέτος «πέφτει» στις 31 Μαρτίου, θα επηρεαστούν οι συναλλαγές καθώς η Παρασκευή 27 Μαρτίου και η Δευτέρα 1η Απριλίου θεωρούνται τρόπον τινά τραπεζικές αργίες.

Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι τα τραπεζικά υποκαταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, αλλά θα υπάρξουν αναγκαστικές τροποποιήσεις σε κάποιες κατηγορίες τραπεζικών συναλλαγών.

Οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Επιπλέον, οι μεταφορές εντός της ίδιας τράπεζας θα εκτελούνται κανονικά την Παρασκευή και την Δευτέρα, απλά η ημερομηνία αξίας θα είναι η Τρίτη 2 Απριλίου 2024.

Μισθοδοσία

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις μισθοδοσίες, αφού η πλειονότητα των εταιρειών εξοφλεί τους εργαζομένους της την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Ενώ φέτος, η τελευταία εργάσιμη του μήνα πέφτει την Παρασκευή 29 Μαρτίου, εν τούτοις λόγω του Πάσχα των Καθολικών, τελευταία εργάσιμη θεωρείται η Πέμπτη 28 Μαρτίου.

Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς όσοι εργοδότες δώσουν εντολή πληρωμής της μισθοδοσίας την Παρασκευή 29 Μαρτίου, αυτή θα εκτελεστεί με ημερομηνία Τρίτης 2 Απριλίου.

Κλειστό το Χρηματιστήριο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, οι αργίες της Παρασκευής και της Δευτέρας για τους Καθολικούς, θα επηρεάσουν και το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν θα λειτουργήσει την Παρασκευή 29 Μαρτίου και την Δευτέρα 1η Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.