ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

El Pais: «Ναι» της Κομισιόν στην ισπανο-πορτογαλική πρόταση για να μειωθεί η τιμή του ρεύματος

Tι αναφέρει το δημοσίευμα

El Pais: «Ναι» της Κομισιόν στην ισπανο-πορτογαλική πρόταση για να μειωθεί η τιμή του ρεύματος

Η πρόταση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που έχει αντίκτυπο στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος φέρεται να έλαβε την προκαταρκτική έγκριση της Κομισιόν, σύμφωνα με την έγκυρη ισπανική εφημερίδα El Pais.

Όπως επισημαίνει, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θα εγκρίνει στο υπουργικό συμβούλιο μετά τη σημερινή συνεδρίαση τον μηχανισμό μείωσης των λογαριασμών ρεύματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ισπανική κυβέρνηση θα εγκρίνει τον ισπανο-πορτογαλικό μηχανισμό μείωσης του λογαριασμού ρεύματος στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά τον σημερινό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μετά την ενημέρωση για την «προκαταρκτική» έγκριση αυτού του σχεδίου που ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο στόχος είναι να τεθεί σε ισχύ «το συντομότερο δυνατό». Τόσο που δεν αποκλείεται η σύγκληση έκτακτου υπουργικού συνεδρίου για την Παρασκευή», γράφει και συνεχίζει:

«Ο αρχικός στόχος ήταν να μπορέσουμε να εγκρίνουμε το μέτρο στο τακτικό Συμβούλιο σήμερα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η καθυστέρηση της Λισαβόνας στην παρουσίαση του τελικού εγγράφου που περιγράφει λεπτομερώς τις τεχνικές λειτουργίες του μηχανισμού ήταν ο θεμελιώδης παράγοντας αυτής της καθυστέρησης».

Παρά την επιβεβαίωση της «πρόσφατης» υποδοχής ενός σχεδίου του μέτρου που περιελάμβανε «μεγάλο αριθμό σχετικών λεπτομερειών», οι Βρυξέλλες διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια απλή «προκαταρκτική αξιολόγηση». «Ορισμένες πληροφορίες εξακολουθούν να εκκρεμούν και αναμένεται [να συμπεριληφθούν] στην επίσημη ειδοποίηση, η οποία θα γίνει σύντομα. Στόχος της Επιτροπής είναι να ληφθούν στέρεες και νόμιμες αποφάσεις το συντομότερο δυνατό», προσθέτουν.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Σάντσεθ υποστηρίζει ότι το πράσινο φως είναι οριστικό και επιμένει ότι αυτές οι λέξεις αποτελούν μέρος της «συνήθης διαδικασίας». Αυτό που ελήφθη «είναι μια επιστολή συμμόρφωσης, μια προέγκριση με την επιφύλαξη ότι η νομοθετική πρόταση που καταρτίστηκε τόσο από την Ισπανία όσο και από την Πορτογαλία δεν αποκλίνει από ό,τι έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής», προσθέτουν οι πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σημειώνει πάντα η El Pais, όταν τεθεί σε ισχύ, το σύστημα θα καθορίσει ένα όριο στην τιμή του φυσικού αερίου που τροφοδοτεί θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, το οποίο θα μειώσει σχεδόν στο μισό τον λογαριασμό ρεύματος των πελατών που έχουν ρυθμιζόμενο συντελεστή, εκείνων που έχουν υποφέρει περισσότερο από τη βάναυση αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας τον τελευταίο χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.