ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Gazprom: Σταμάτησε να παρέχει αέριο στην Ολλανδία γιατί δεν δέχτηκε να πληρώνει σε ρούβλια

Η GasTerra αποφάσισε να μην υιοθετήσει την πληρωμή με ρούβλια

Gazprom: Σταμάτησε να παρέχει αέριο στην Ολλανδία γιατί δεν δέχτηκε να πληρώνει σε ρούβλια

Η Gazprom σταμάτησε να παρέχει αέριο στην ολλανδική εταιρεία GasTerra γιατί δεν δέχτηκε να πληρώνει σε ρούβλια.

Συγκεκριμένα, ο ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σταματήσει εντελώς να παρέχει φυσικό αέριο στην ολλανδική εταιρεία GasTerra, αφού αυτή δεν πλήρωσε σε ρούβλια για το αέριο που έλαβε τον Απρίλιο. Η Gazprom τόνισε ότι οι πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο θα πρέπει να γίνονται σε ρούβλια, όπως έχει ζητήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Gazprom σταμάτησε τη ροή αερίου στην GasTerra

Την κίνηση αυτή ανέμενε ήδη από χθες, Δευτέρα, η GasTerra, η οποία είχε ανακοινώσει ότι από την Τρίτη 31 Μαΐου, θα σταματούσε να λαμβάνει αέριο από τη ρωσική Gazprom, αφού αρνήθηκε να συμφωνήσει με τις απαιτήσεις της Μόσχας και να πληρώνει σε ρούβλια.

Η GasTerra, η οποία αγοράζει και εμπορεύεται αέριο για λογαριασμό της ολλανδικής κυβέρνησης, σημείωσε ότι έχει ήδη συνάψει συμβάσεις με άλλους παρόχους για να καλύψει τα 2 δισεκ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου που επρόκειτο να παραλάβει από την Gazprom μέχρι τον Οκτώβριο.

Η GasTerra αποφάσισε να μην υιοθετήσει την πληρωμή με ρούβλια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανακοίνωσή της η GasTerra αναφέρει ότι αποφάσισε να μην υιοθετήσει το σύστημα πληρωμών που ζητούσε η Ρωσία, το οποίο προϋπέθετε το άνοιγμα λογαριασμών που θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή σε ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονταν σε ρούβλια. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτές οι ενέργειες μπορεί να παραβιάζουν τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία και ότι ο τρόπος πληρωμής παρουσιάζει πολλούς οικονομικούς κινδύνους. Είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Gazprom να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της με βάση τους συμβατικούς τρόπους πληρωμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.