ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Γερμανία θα λειτουργήσει ξανά εργοστάσια ρεύματος με άνθρακα αν υπάρξει έλλειψη σε φυσικό αέριο

Η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο φθάνει σήμερα στο 35%

Η Γερμανία θα λειτουργήσει ξανά εργοστάσια ρεύματος με άνθρακα αν υπάρξει έλλειψη σε φυσικό αέριο

Την επανενεργοποίηση των εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα και την ταυτόχρονη διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων που λειτουργούν με φυσικό αέριο σχεδιάζει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η σχετική νομοθεσία, με ισχύ έως το τέλος Μαρτίου 2024, προβλέπει διάφορα μέτρα σε περίπτωση «έλλειψης αερίου», μεταξύ των οποίων και η παράταση για έξι μήνες της λειτουργίας των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με καύση άνθρακα.

Σε αυτή την περίπτωση, εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο θα τεθούν εκτός λειτουργίας ως ιδιαίτερα ασύμφορα οικονομικά και προκειμένου να διατηρηθούν τα αποθέματα αερίου για να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Η ρύθμιση αφορά εργοστάσια ισχύος 2,1 GW τα οποία επρόκειτο να κλείσουν τον Οκτώβριο και άλλα ισχύος 0,5 GW που θα έκλειναν το 2023.

Η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο φθάνει σήμερα στο 35%, αλλά αναμένεται να περιοριστεί σημαντικά έως το τέλος του έτους, με τη λειτουργία των τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα ωστόσο με τον Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για σταδιακή εγκατάλειψη του άνθρακα έως το 2030 δεν πρέπει να επηρεαστεί. «Πρέπει να ολοκληρωθεί κανονικά, έως το 2030. Αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ στην παρούσα κρίση», δήλωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.