Οι βαλτικές χώρες δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια την Ρωσία για το φυσικό αέριο – Σταμάτησε η ροή του

Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία πλέον δεν έχουν ρωσικό φυσικό αέριο

Οι βαλτικές χώρες δεν θα πληρώσουν σε ρούβλια την Ρωσία για το φυσικό αέριο – Σταμάτησε η ροή του

Η Ρωσία σταμάτησε να στέλνει φυσικό αέριο στις τρεις βαλτικές δημοκρατίες Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία, καθώς αρνήθηκαν να την πληρώσουν σε ρούβλια όπως ζήτησε.

Οι εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος από τη Ρωσία προς τη Λετονία και τη Λιθουανία, που ανέρχονταν στο παρελθόν στις 1.300 μεγαβατώρες ετησίως, έπεσαν πέρσι στις 300 και πλέον σταμάτησαν τελείως.

Η Λετονία εισήγαγε ηλεκτρικό ρεύμα από τη Ρωσία για τελευταία φορά στις αρχές Μαΐου. Η Λιθουανία και η Εσθονία σταμάτησαν να αγοράζουν σήμερα.

«Αρνούμαστε να εισάγουμε ενεργειακούς πόρους, καθώς αρνούμαστε να χρηματοδοτούμε τον επιτιθέμενο», πρόσθεσε ο Λιθουανός υπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρσι, το 17% της εισαγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας της Λιθουανίας προήλθε από τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.