ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να μείνουν σταθερές οι τιμές στα καύσιμα

«Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα και ότι η αναθεώρηση των φόρων στην πετρελαϊκή βιομηχανία είναι μια επιλογή»

Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να μείνουν σταθερές οι τιμές στα καύσιμα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να διασφαλίσει σταθερές τιμές λιανικής στα καύσιμα, προσβλέποντας σε πρόσθετα μέτρα για να εξισορροπήσει την εγχώρια αγορά μετά την θέσπιση απαγόρευσης στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ.

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα και ότι η αναθεώρηση των φόρων στην πετρελαϊκή βιομηχανία είναι μια επιλογή.

Η Ρωσία, είναι τρίτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο.

Η κυβέρνηση εισήγαγε την περασμένη Πέμπτη προσωρινή απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης και πετρελαίου ντίζελ σε όλες τις χώρες (εκτός τεσσάρων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών) προκειμένου να αποτραπεί μια αύξηση στις εγχώριες τιμές καυσίμων.

Ενώ οι τιμές αρχικά υποχώρησαν στο εγχώριο χρηματιστήριο εμπορευμάτων, άρχισαν να ανεβαίνουν και πάλι όταν ανακοινώθηκε χαλάρωση των περιορισμών κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Τα μέτρα ελήφθησαν, αλλά οι τιμές ανεβαίνουν…Ο καταναλωτής χρειάζεται ένα αποτέλεσμα» είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι «σας ζήτησα να αντιδράσετε στα γεγονότα πιο άμεσα».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ είπε στον Πούτιν ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε πρόσθετα μέτρα. Είπε, ακόμη, ότι υπάρχουν προτάσεις για να περιορισθούν οι γκρίζες εξαγωγές καυσίμων και να αυξηθεί ο φόρος εξαγωγής καυσίμων για τους μεταπωλητές στα 50.000 ρούβλια (491 ευρώ) τον τόνο από τα 20.000 ρούβλια (196 ευρώ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση επανεξετάζει την περικοπή των λεγόμενων πληρωμών απόσβεσης ή των επιδοτήσεων των διυλιστηρίων που άρχισαν αυτόν τον μήνα, είπε ο Νόβακ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.