Τ.Μελόνι: «Η Αλγερία είναι πλέον ο κύριος προμηθευτής μας σε φυσικό αέριο» (βίντεο)

«Η Αλγερία είναι ένας στρατηγικός και αξιόπιστος εταίρος»

Τ.Μελόνι: «Η Αλγερία είναι πλέον ο κύριος προμηθευτής μας σε φυσικό αέριο» (βίντεο)

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Αλγερία, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών.

Μετά τη συνάντησή της με τον Αλγερινό πρόεδρο Αμπντελματζίντ Τεμπούν, δήλωσε:

«Η Αλγερία, πλέον, είναι ο κύριος προμηθευτής μας φυσικού αερίου. Η ιταλική Εταιρία υδρογονανθάκων Eni και η αντίστοιχη αλγερινή εταιρία υπέγραψαν συμφωνίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση των εκπομπών των αερίων θερμοκηπίου, για την αύξηση των εξαγωγών από την Αλγερία προς την Ιταλία και την ΕΕ, την κατασκευή ενός νέου αγωγού για υδρογόνο και έμφαση στο υγροποιημένο φυσικό αέριο».

«Η Αλγερία είναι ένας στρατηγικός και αξιόπιστος εταίρος», πρόσθεσε η Μελόνι.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «εννοεί να ενισχύσει τη συνεργασία με το Αλγέρι, τόσο στο ενεργειακό, όσο και στο πολιτικό και πολιτιστικό πεδίο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, τέλος, τάχθηκε υπέρ μιας νέας, διευρυμένης συνεργασίας με τις μεσογειακές χώρες της Αφρικής -σε ισότιμη βάση- ώστε «η κρίση να μετατραπεί σε νέες ευκαιρίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.