ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η Κ.Λαγκάρντ μιλά για νέο γύρο αυξήσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ!

Για να μειωθεί ο πληθωρισμός

Η Κ.Λαγκάρντ μιλά για νέο γύρο αυξήσεων επιτοκίων από την ΕΚΤ!

Ο αποκαλούμενος δομικός πληθωρισμός είναι ο πραγματικός δείκτης που παρακολουθούν στη Φρανκφούρτη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα «γεράκια» δεν θεωρούν ικανοποιητική την αποκλιμάκωσή του στο 5,3%.

«Σήμερα, ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και πρόκειται να παραμείνει έτσι για πάρα πολύ καιρό. Είμαστε αποφασισμένοι να το επαναφέρουμε στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% εγκαίρως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε αυξήσει τα επιτόκια με τον ταχύτερο ρυθμό μας και έχουμε καταστήσει σαφές ότι έχουμε ακόμα έδαφος να καλύψουμε για να φέρουμε τα επιτόκια σε αρκετά περιοριστικά επίπεδα», τόνισε λίγο νωρίτερα η Κ. Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Ανόβερο, προαναγγέλλοντας νέο γύρο αυξήσεων στα επιτόκια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να συνεχίσουμε τον κύκλο των αυξήσεών μας μέχρι να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι ο πληθωρισμός είναι σε καλό δρόμο για να επιστρέψει έγκαιρα στον στόχο μας. Ταυτόχρονα, πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά την ισχύ της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής στις συνθήκες χρηματοδότησης, την οικονομία και τον πληθωρισμό» συμπλήρωσε η «σιδηρά κυρία» της ΕΚΤ, αναδεικνύοντας και την άλλη όψη του νομίσματος: τις επιπτώσεις στο κόστος χρηματοδότησης νοικοκυριών- επιχειρήσεων, αλλά και την πίεση που θα ασκηθεί στις κυβερνήσεις να «μαζέψουν» τα μέτρα στήριξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.