ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Πολωνία συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό αέριο αλλά μέσω Γερμανίας

Η υποκρισία της ΕΕ

Η Πολωνία συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό αέριο αλλά μέσω Γερμανίας

Η Πολωνία συνεχίζει να αγοράζει ρωσικό αέριο, παρά τις δηλώσεις ότι δεν θα το πράξει, μετά την αναστολή των απευθείας παραδόσεων από τη Ρωσία λόγω άρνησης πληρωμής σε ρούβλια.

Το ρωσικό φυσικό αέριο καταλήγει στην Πολωνία αντίστροφα από τη Γερμανία μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Yamal-Europe, ανέφερε εκπρόσωπος της Gazprom.

«Η Πολωνία αρνήθηκε να πληρώσει για τις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία βάσει της νέας παραγγελίας, σε ρούβλια. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι το ρωσικό φυσικό αέριο δεν είναι απαραίτητο και η Πολωνία μπορεί να διακόψει οριστικά τις εισαγωγές.
Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει.
Μετά την αναστολή των άμεσων προμηθειών, η Πολωνία αγοράζει ρωσικό αέριο από την Γερμανία, μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Yamal-Ευρώπη»,

Ο όγκος του φυσικού αερίου που παραδίδεται είναι περίπου 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα, που αντιστοιχεί περίπου στο πλαίσιο της αρχικής σύμβασης με την Gazprom.

Η άντληση φυσικού αερίου μέσω του αγωγού από τη Γερμανία στην Πολωνία έχει αυξηθεί στα 1,28 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ώρα.

Στις 27 Απριλίου, η Gazprom ανακοίνωσε ότι ανέστειλε πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου στη βουλγαρική εταιρεία Bulgargaz και την πολωνική PGNiG λόγω μη έγκαιρης πληρωμής σε ρούβλια.

Στις 23 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Putin έδωσε εντολή να μεταφερθούν σε ρούβλια οι πληρωμές για την εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου σε μη φιλικές χώρες.

Είχε αναφέρει ότι η Ρωσία θα αρνηθεί να δεχθεί πληρωμές στο πλαίσιο τέτοιων συμβάσεων σε νομίσματα, συμπεριλαμβανομένων δολαρίων και ευρώ από μη φιλικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 26 Απριλίου, η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου ειδοποίησε στις εταιρίες που διαχειρίζονται το φυσικό αέριο της Πολωνίας και της Βουλγαρίας ότι θα τερματίσει τις προμήθειες φυσικού αερίου από τις 27 Απριλίου λόγω της άρνησής τους να διακανονίζουν τις συναλλαγές σε ρωσικά ρούβλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.