ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιταλία: «Θύμα» της ενεργειακής κρίσης το «αλ ντέντε» στα μακαρόνια!

Προσπαθούν να εξοικονομήσουν ενέργεια ακόμη κι από το βράσιμο των μακαρονιών

Ιταλία: «Θύμα» της ενεργειακής κρίσης το «αλ ντέντε» στα μακαρόνια!

Η ενεργειακή κρίση και η «εκτόξευση» των τιμών, αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, έχει οδηγήσει στην… αύξηση της ευρηματικότητας, με τους Ιταλούς να προσπαθούν να κάνουν οικονομία με διάφορα «τρικς», ακόμα και στο μαγείρεμα.

Σύμφωνα με το Business Insider,  κάποιοι Ιταλοί έχουν αρχίσει να μαγειρεύουν τα αγαπημένα τους ζυμαρικά με την κουζίνα – από κάποια στιγμή και μετά – κλειστή, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μειώσουν τους ακριβούς λογαριασμούς ρεύματος!

Αν και στις συνταγές συστήνεται η φωτιά να παραμένει σε υψηλή θερμοκρασία, ο Ιταλός νομπελίστας στη Φυσική, Τζόρτζιο Παρίσι, ανέφερε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Facebook ότι τα μακαρόνια μπορούν να ετοιμαστούν σε χαμηλή φωτιά, εφόσον το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού.

Η συμβουλή του είναι να κρατήσει κανείς το καπάκι στην κατσαρόλα και με αυτή τη μέθοδο καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια, ενώ τα μακαρόνια βράζουν κανονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ας ελπίσουμε πως δε θα χρειαστεί σύντομα απλά να… μουλιάζουμε τα μακαρόνια σε νερό και να τα τρώμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.