ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Σκρέκας: «Αν χρειαστεί η Ουγγαρία φυσικό αέριο θα της στείλουμε»

Ο Κώστας Σκρέκας συναντήθηκε με τον Ούγγρο ΥΠΕΞ, κατά την επίσκεψη του δεύτερου στην Ελλάδα

Κ.Σκρέκας: «Αν χρειαστεί η Ουγγαρία φυσικό αέριο θα της στείλουμε»

Η δυνατότητα προώθησης ποσοτήτων φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, μέσω της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, σε περίπτωση που σημειωθούν προβλήματα με την τροφοδοσία από τη Ρωσία, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Péter Szijjártó.

Στη συνάντηση εξετάστηκε επίσης το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ουγγαρίας στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο (East Mediterranean Gas Forum) που αποτελεί βασικό πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας και ανάπτυξης.

Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν εξάλλου στη σημασία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου για τη διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας και την απεξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας και τα μέτρα για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο.

Οι δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Στη συνάντησή μου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, συζητήσαμε την ανάγκη απεξάρτησης των δύο χωρών από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και τα μέτρα που έχουμε λάβει προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε μια κρίσιμη ιστορικά συγκυρία, ενισχύουμε τις διμερείς συνεργασίες προκειμένου να αυξήσουμε την ενεργειακή μας ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης αποτελεί τη μοναδική λύση για να θωρακίσουμε την ήπειρό μας και να προστατέψουμε τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας προσιτές τιμές ενέργειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.