ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι Κινέζοι κατασκεύασαν κτίριο δέκα ορόφων μέσα σε 28 ώρες και 45′ με μία πρωτοποριακή μέθοδο!

Με προκατασκευασμένες αρθρωτές μονάδες

Οι Κινέζοι κατασκεύασαν κτίριο δέκα ορόφων μέσα σε 28 ώρες και 45′ με μία πρωτοποριακή μέθοδο!

Η κινεζική εταιρεία Broad Group έχει καταπλήξει τον κόσμο κατασκευάζοντας ένα 10όροφο κτίριο κατοικιών σε μόλις 28 ώρες και 45 λεπτά στην Τσανγκσά της Κίνας χρησιμοποιώντας μία πρωτοποριακή μέθοδο.

Η ταχύτητα ανέγερσης οφείλεται στη χρήση προκατασκευασμένων αρθρωτών μονάδων, οι οποίες κατασκευάζονται σε εργοστάσιο και στη συνέχεια συναρμολογούνται επί τόπου «στοιβάζοντάς» τις και «βιδώνοντάς» τις, μεταξύ τους.

Η διαδικασία περιλαμβάνει ελάχιστες επιτόπιες εργασίες, κυρίως σύνδεση ρεύματος και νερού. Η μέθοδος δεν είναι μόνο γρήγορη αλλά προσφέρει και ευελιξία, καθώς οι μονάδες μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να μετακινηθούν εάν χρειαστεί.

Η προκατασκευασμένη διάταξη επαινείται για την ανθεκτικότητά της και την αντοχή της στους σεισμούς.

Κάποιος θα πει πως η Κίνα είναι ένα τεράστιο μέγεθος με κολοσσιαίο εργατικό δυναμικό, που σίγουρα ισχύει. Ωστόσο η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο άμεσο μέλλον παγκοσμίως, κατεβάζοντας και το κόστος κατασκευής κατοικιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.