Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα νοσοκομεία

Από την 1η Ιουλίου, οι καταναλωτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις στις μάσκες και τα αντισηπτικά, καθώς αυξάνεται ο ΦΠΑ και από το 6% θα επιστρέψει στο 24%.

Οι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού, μάσκες προστασίας είχαν μπει με σχετική τροπολογία σε καθεστώς ΦΠΑ 6%.

Μέχρι σήμερα λοιπόν οι καταναλωτές, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, για ένα πακέτο με 50 απλές χειρουργικές μάσκες καλούνταν να πληρώσουν κατά μέσο όρο περίπου 4 ευρώ.

Η επιστροφή του ΦΠΑ, από την 1η Ιουλίου θα έρθει να αλλάξει και τις τιμές που ξέραμε έως τώρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα πακέτο με 50 απλές χειρουργικές μάσκες εκτιμάται θα πωλείται πλέον περίπου 4,70 ευρώ. Μια αύξηση δηλαδή της τάξεως των 0,70 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τιμές θα αλλάξουν και για τα ιατρικά γάντια, σαπούνια και άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα, καθώς περιλαμβάνονται και αυτά σύμφωνα με σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας σε ορισμένες περιπτώσεις – όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε νοσοκομεία – παραμένει υποχρεωτική και οι ειδικοί τονίζουν επανειλημμένα ότι αποτελούν την «ασπίδα» κατά της διασποράς του κορωνοϊού.