Σε φάση τεχνικής ύφεσης εισήλθε η οικονομία της Γερμανίας – Πως μπορεί να συμπαρασύρει την ευρωζώνη

Η ύφεση ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ.

Σε φάση τεχνικής ύφεσης εισήλθε η οικονομία της Γερμανίας – Πως μπορεί να συμπαρασύρει την ευρωζώνη

Σε φάση τεχνικής ύφεσης εισήλθε η οικονομία της Γερμανίας, καθώς συρρικνώθηκε ελαφρώς κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ σημείωσε πτώση κατά 0,3% το εν λόγω τρίμηνο. Αυτό ακολουθεί μια πτώση του κατά 0,5% που είχε καταγραφεί το τέταρτο τρίμηνο του 2022. Η ύφεση ορίζεται ως δύο διαδοχικά τρίμηνα πτώσης του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, με τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να έχει συρρικνωθεί τώρα για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, η ευρωζώνη στο σύνολό της μπορεί επίσης να συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο.

«Μια τεχνική ύφεση αποτελεί αλλαγή στο συνολικό αφήγημα σχετικά με το πόσο ανθεκτική ήταν η οικονομία της ευρωζώνης τα τελευταία τρίμηνα», δήλωσε ο Bert Colijn, οικονομολόγος στην ING.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ύφεση στην ευρωζώνη θα ξεφουσκώσει μέρος της αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις οικονομικές προοπτικές της νομισματικής ζώνης τους τελευταίους μήνες. Θα μπορούσε επίσης να εφιστίσει μεγαλύτερη προσοχή στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς προετοιμάζονται να αυξήσουν περαιτέρω τα επιτόκια, αναφέρει επίσης η Wall Street Journal.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.