Μετά το πολύ επιτυχημένο άρθρο που επιβεβαιώθηκε αρκετούς μήνες αργότερα σε σχέση με τον ελληνογαλλικό Άξονα, ήρθε η ώρα για το επόμενο «προφητικό». Ο Ελληνισμός έσωσε και θα σώσει το Ισραήλ, αυτό το ξέρουν οι «νέοι» μας σύμμαχοι.

Η Γαλλία και οι ΗΠ το γνωρίζουν επίσης. Η σκακιέρα που στήνεται μέρα με την ημέρα στη ΝΑ Μεσόγειο θα κλειδώσει με την τελευταία κίνηση…Την όλο και πιο στενή αμυντική σχέση της Κύπρου με το Ισραήλ σε συνεργασία βάθους πάντα με την Ελλάδα και τις μεγαλύτερες δυνάμεις.

Το Ιράν, ο ορκισμένος εχθρός του Ισραήλ αργά η γρήγορα θα χτυπήσει τη Χάϊφα και το νότιο μέρος της χώρας. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι Ισραηλινοί, αυτό που γνωρίζουν επίσης είναι πως, ένα προληπτικό χτύπημα ενάντια στο μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται κάθε μέρα πάνω στο τραπέζι των επιτελών του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.

Πριν από δέκα χρόνια έγινε η πρώτη «κρούση» για την παραχώρηση εγκαταστάσεων για τα Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», ήταν τα πρώτα σημάδια αλλαγής συσχετισμών στην περιοχή που ελάχιστοι είχαν προβλέψει σωστά.

Η Κύπρος αναβαθμισμένη από τις αποφάσεις των ΗΠ τα τελευταία 5 έτη, πλήρες μέλος της ΕΕ και με σημαντική αξία για την Βρετανική Κοινοπολιτεία, αποτελεί έναν παράγοντα σταθερότητας και πάρα πολύ δύσκολα θα δεχόταν οι βάσεις της επίθεση, ακόμη κι αν στάθμευαν περιστασιακά δεκάδες Ισραηλινά υπερσύγχρονα μαχητικά αεροπλάνα.

Το Ιράν δεν θα προβεί σε αντίποινα σε ένα ουδέτερο και ειδικά σε Ευρωπαϊκό έδαφος, δεν θα το σκεφτεί καν.

Δεν θα αναφερθώ στις δεκάδες αεροναυτικές ασκήσεις που συμμετέχουν δυνάμεις της της Κύπρου της Ελλάδας και του Ισραήλ αλλά θα σταθώ σε δύο σημαντικές πληροφορίες απο το παρελθόν αλλά και το πολύ πρόσφατο μέλλον.

Στις 04 Οκτ 2021, ο Ματάν Σιντί εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφταλί Μπένετ, δήλωσε πως «Το Ιράν ενορχήστρωσε τρομοκρατική επίθεση στην Κύπρο εναντίον Ισραηλινών επιχειρηματιών».

Τοπικό μέσο ενημέρωσης βασισμένο σε πληροφορίες αξιόπιστης αστυνομικής πηγής ανέφερε ότι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης είχε συλληφθεί στις 27 Σεπτεμβρίου από την κατεχόμενη Κύπρο (την οποία παράνομα ελέγχουν οι Τούρκικες στρατιωτικές δυνάμεις).

Αζέρος με ρώσικο διαβατήριο περίπου 39 ετών. Αξιοσημείωτη φυσικά η δήλωση του Ισραηλινού Υπουργού εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ που τόνισε πως «Υπάρχουν απειλές ασφαλείας. Όπως βλέπετε το Σιν Μπετ και η Μοσάντ μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση… Το γεγονός είναι ότι είμαστε εκεί. Έχουμε υπόψη μας τα θέματα».

Η «αλεπού» της Ποταμιάς του Πόντου και ηγέτης του Τούρκικου καθεστώτος Ταγίπ Ερντογάν έκανε και κάνει συνέχεια «ευκολίες» στο Ιράν, μεταξύ τους συντηρούν το δρομολόγιο εκατομμυρίων μεταναστών προς την Ευρώπη, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας εκατομμυρίων, αυτό το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, τον τελευταίο καιρό όμως εμπλέκει την Κύπρο στα «τερτίπια» του και στις σκοτεινές του συμμαχίες… ας δανειστώ λοιπόν τα λόγια του Ισραηλινού ΥπΕξ… έχουμε υπόψη τα θέματα… κι αν χρειαστεί θα βοηθήσουμε τους συμμάχους μας σε γη ουρανό και θάλασσα γιατί οι Έλληνες ξέρουν να τιμούν τις συμμαχίες τους και γιατί η Κύπρος μας είναι κομμάτι της ψυχής μας όχι μόνο το τρίτο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φυσικό αεροπλανοφόρο της Μεσογείου που ενώνει τρεις ηπείρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Ανδρέας Ι. Ζαπουνίδης Σύμβουλος Ασφάλειας και Community Liaison Consultant εταιρειών Ενέργειας και Αμυντικής Βιομηχανίας