Εάν ο Μεταξάς έλεγε «ΝΑΙ» πως ο λαός θα έλεγε «ΟΧΙ», έγραψε ο πρωθυπουργός Κανελλόπουλος.

Όταν ο λαός είπε στο δημοψήφισμα «ΟΧΙ» και ο Τσιπρας είπε ναι ποιανού η απόφαση πέρασε;

Με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ που αντέταξε η χώρα μας στον γερμανοϊταλικό άξονα το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος προσκαλεί όλους τους νουνεχής και σώφρονες πολίτες πατριώτες να σκεφτούμε τι θα είχε συμβεί « Εάν ο Μεταξάς έλεγε ναι πως ο λαός θα έλεγε όχι;».

Όπως γράφει ο Αχαιός Πρωθυπουργός και φιλόσοφος Παναγιώτης Κανελλόπουλος στο βιβλίο του «Τα χρόνια του μεγάλου πολέμου».

Ας απαντήσουμε με ειλικρίνεια εμείς που ζήσαμε το ΟΧΙ που είπε η συντριπτική πλειοψηφία με δημοψήφισμα και ο Πρωθυπουργός Αλ.Τσιπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ… Τι μπόρεσε να κάνει ή και τι έκανε ο λαός;

Και τώρα πάλι, που καθημερινά απειλείται και παραβιάζεται η εθνική μας κυριαρχία από τους νεοθωμανους του ψευτοσουλτανου Ερτογάν, χρειάζεται ο Ηγέτης που θα εμπνεύσει και θα απαντήσει όπως ταιριάζει στην ιστορία του Έθνους.

Ο ηγέτης και όχι ο ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΟΣ, που συνιστά αυτοσυγκράτηση η και υποχωρήσεις με παραχωρήσεις εδάφους, θάλασσας, αέρα.

Ιστορικές αποφάσεις καλείται να λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού η Ελλάδα 200 χρόνια μετά από την Επανάσταση βρίσκεται σε σημείο καμπής και από τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ της θα κριθεί καθοριστικά το μέλλον της.

Λαός και ηγεσία πρέπει να κάνουμε το απαν για την επιβίωση της ελληνικής και ορθόδοξης ταυτότητάς της πατρίδας μας.

Ο απανταχού ελληνισμός πρέπει σήμερα να επιδείξει πνεύμα αντίστασης και όχι υποταγής απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, η οποία εκφράζεται με τον Νέο Οθωμανισμό του Ερντογάν.

Είμαστε ικανοί να κάνουμε το θαύμα, στηριζόμενοι στις δικές μας μοναδικές, αστείρευτες, ξεχωριστές δυνάμεις.

Μας αξίζουν και μπορούμε να πετύχουμε νέες νίκες για μια περήφανη Πατρίδα με χαμογελαστούς Έλληνες.

Με δημοκρατική υπευθυνότητα και με σωστή διδασκαλία της Ιστορίας μας Για να συνειδητοποιήσουμε την μοίρα της Ελλάδος που δέχεται αιώνες τώρα τις επιθέσεις των βάρβαρων και εκείνη απαντά όχι ως «μικρή» χώρα αλλά, ως μάννα τροφοδοτρα, αυτού που ονομάζουμε ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Καλούμαστε να τιμήσουμε τους γίγαντες αγνώστους Έλληνες πολεμιστές για τον αγώνα τους που μας χάρισε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η Ελλάδα χάρισε την πρώτη ΝΙΚΗ στη Δύση που είχε γονατίσει με το αίμα και τις θυσίες ενός εκατομμυρίου θαρραλαίων ηρωικών ψυχών.

81 χρόνια μετά απαντάμε στους ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΤΕΣ πως η παγκοσμιοποίηση δεν είναι νομοτέλεια και πέραν από την οικονομία υπάρχουν και σήμερα πατριώτες που αν χρειαστεί να προτάξουν τα στήθη τους να προσφέρουν τη ζωή τους θα το κάνουν γιατί έχουν ηρωικές ψυχές και υπερφυσικές δυνάμεις εκείνες που κινούν τα έθνη, όπως είναι η εθνική ταυτότητα, ο πολιτισμός, η θρησκεία.

Η απάντηση βρίσκεται στην ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ όπως τότε στις 28 Οκτωβρίου του 1940, που δεν ξεχνά, δεν συμβιβάζεται, δεν χαρίζει ούτε σπιθαμή.

Διεκδικεί να ζει σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο Πρωθυπουργός πρέπει τώρα – επιτέλους – να εγκαταλείψει την ενδοτική στάση και να επιδοθεί σε έναν αγώνα, με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου η διεθνής κοινότητα να αφυπνιστεί και να σταματήσει την Τουρκία να συνεχίσει να λειτουργεί με όρους χιτλερικής Γερμανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το οφείλει αυτό στην πατρίδα!