Ήταν είδηση, προκάλεσε Πανελλήνια αίσθηση και αναπαράχθηκε από τα Συστημικά ΜΜΕ, ιδιοκτησίας μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που όλως τυχαίως τα περισσότερα υποστηρίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, προπαγανδίζοντας υπέρ της καθημερινώς σε όλες τις ζώνες “ενημέρωσης”, μετατρέποντας το μαύρο σε άσπρο, οι πληροφορίες που έφερε στο φως η έγκυρη ευρωπαϊκή ιστοσελίδα EURACTIV!

Η οποία ότι λίγο ούτε πολύ μας αποκάλυπτε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση επεξεργάζεται σενάρια κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα και οι οποίοι θα σχηματίσουν κυβέρνηση ορισμένων μηνών, στα πρότυπα της κυβέρνησης Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία, ή αν προτιμάται σε κυβέρνηση τύπου Λουκά Παπαδήμου!

Αυτές οι πληροφορίες της EURACTIV, σίγουρα έχουν να κάνουν με τη διάθεση διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και όχι από την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, που θεωρούν στην ΕΕ πως έχει πραγματοποιήσει τον κύκλο της, αφού πλέον έχει απέναντί της την ελληνική κοινωνία και γι΄ αυτό επιδεικνύει χαρακτηριστική αργοπορία στις αναγκαίες για την ΕΕ μεταρρυθμίσεις!

Έτσι έχουν κατά πολύ καθυστερήσει την πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα και αυτό το μπλοκάρισμα είναι έντονος μοχλός πίεσης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Αλλά το δημοσίευμα της EURACTIV υποστήριζε επίσης, πως οι θεσμοί στην ΕΕ θεωρούν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι δέσμια ισχυρών πιέσεων από μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, δεσμεύσεις προς αυτούς που δεν επιτρέπουν τις ευρωπαϊκές, αλλά και τρίτες επενδύσεις στην Ελλάδα!

Ποιος διαψεύδει ποιον και ποιος τελικά πείθεται;

Όμως δεν έπεισε κανένα εχέφρονα άνθρωπο η “κατηγορηματική” διάψευση της Κομισιόν περί κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως αβάσιμο το δημοσίευμα της EURACTIV!

Αφού όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά! Γιατί παρά τη διάψευση τα μηνύματα έφθασαν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Άλλωστε η ΕΕ (Γερμανία), δεν άλλαξε την αυτοδύναμη κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, την συμμαχική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ακόμη και του Αλέξη Τσίπρα, όταν θεώρησε πως εκπλήρωσαν τα θέλω της και πλέον δεν είχαν κανένα όφελος ύπαρξή τους;

Αλλά λέτε να είναι μόνο μοχλός πίεσης αυτό το δημοσίευμα προς κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό, οι καθυστερήσεις των μεταρρυθμίσεων και οι δεσμοί που ενώνουν την κυβέρνηση με μεγάλα επιχειρηματικά λόμπι;

Όχι βέβαια! Αυτά τα επιχειρήματα είναι το τυρί στην φάκα! Η φάκα όμως μήπως υποκρύπτει μειοδοσία εθνικών θεμάτων;

Αφού είναι γνωστό, πως διακαής και διαχρονικός πόθος της Γερμανίας, αλλά και των ΗΠΑ είναι να ολοκληρωθεί – νομιμοποιηθεί η ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”! Μια Συμφωνία που ολοκληρώνεται με την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων των τριών εφαρμοστικών νόμων, των πρωτοκόλλων, των μνημονίων συνεργασίας με τα Σκόπια και η οποία καθυστερεί εδώ και ενάμιση χρόνο, λόγω της έντονης αντίδρασης που υπάρχει από τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά!

Ωστόσο αφήνεται το περιθώριο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σύμφωνα με το ευρωπαϊκό αφήγημα, να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο! Όλα τα παραπάνω, πρέπει ο λαός μας να τα γνωρίζει, και να μην πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδιάστηκε!

Δεν έσκασε ως “βόμβα” στην κυβέρνηση το δημοσίευμα της EURACTIV, αλλά και στο υπόλοιπο πολιτικό Σύστημα της Ελλάδας! Προσπαθούν μάλιστα από την πλευρά της κυβέρνησης να μας πείσουν, πως η Κομισιόν, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της EURACTIV έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα στην μακροημέρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την εξάντληση της τετραετίας!

Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τις ΗΠΑ και την ΕΕ…

Έτσι προέκυψαν με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία, που η Δύση θεωρεί πως βρίσκεται εκτός ελέγχου, τα διαδοχικά ραντεβού της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου!

Βέβαια η “πληροφόρηση” που είχε ο ελληνικός λαός από τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδος μας, ήταν πως σε αυτές τις συναντήσεις μονοπωλήθηκε η διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία και το πακέτο των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Ρωσία!

Αλλά πληροφορούμαστε, πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζήτησε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και Ελληνοτουρκικά ζητήματα!

Υποσχόμενος και δεσμευόμενος, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων για κύρωση την αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)! Συμφωνία, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ν.Α. Μεσόγειο!

Όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η γύρω περιοχή του Έβρου που έχει καταστεί Αμερικανική Βάση των ΗΠΑ, ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας γι΄ αυτούς που δεν σταματούν μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά θα βάλουν στο χέρι κι άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας!

Ζητήματα που πρέπει να έχουν υλοποιηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση μέχρι της μετάβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπου στην Αμερικανική Πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν!

Έτσι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε περιχαρής προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, τονίζοντας ιδιαιτέρως, πως:

«Συμφωνήσαμε, ότι οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία τους»!

Ωστόσο εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρωθυπουργό, ο οποίος “εξαπέλυσε” επίθεση κατά του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδίμηρου Πούτιν, εξυπηρετώντας σαφέστατα τα Νατοϊκά και Αμερικανικά συμφέροντα, αν στην συνάντηση με την Αμερικανίδα Αντιπρόεδρο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κρίση στην Ουκρανία και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στη Ρωσία, έθεσε το ζήτημα των οικονομικών κυρώσεων προς την Τουρκία, κυρώσεις που δεν τολμά να επιβάλλει η Γερμανία για την συνεχώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας κατά της Ελλάδος;

Όταν η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος των ΗΠΑ αμφισβητεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, μέλους του ΝΑΤΟ και συμμάχου των ΗΠΑ;

Η Ρωσία κατά την άποψη των ΗΠΑ και της ΕΕ πρέπει να τιμωρηθεί, όχι όμως και η Τουρκία;

Πρέπει να τιμωρηθεί η Ρωσία γιατί εισβάλλει στην Ουκρανία, μη μέλος του ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να τιμωρηθεί η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, που διατηρεί την Κατοχή με στρατεύματα της Βόρειας Κύπρου, γράφοντας στις σόλες των υποδημάτων της τα επί σειρά ετών καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της “Συμφωνίας των Πρεσπών”;

Είναι λοιπόν κακή η Ρωσία και της χρειάζεται τιμωρία από τη Δύση και δεν είναι κακή η Τουρκία που παράνομα κατέχει το 40% του νησιού;

Όλος ο “καυγάς” γίνεται για τη νομιμοποίηση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”…

Όμως η δική μας πληροφόρηση δεν αρκείται σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στα Συστημικά ΜΜΕ!

Εξέχουσα πηγή μας, μας ενημέρωσε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε στην Αμερικανίδα Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, πως θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων, το επόμενο χρονικό διάστημα για κύρωση τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους, τα πρωτόκολλα, τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκόπια!

Αυτό μου είπε η εξέχουσα πηγή μου, θα είναι “το διαβατήριο Μητσοτάκη” στην μακροημέρευσή του στην Εξουσία! Από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει καμιά αντίδραση, καμιά διαφωνία, από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Καραμανλή, Σαμαρά, “έφτασε ο κόμπος στο χτένι”…

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η εξέχουσα πηγή μας, θα περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα πράξουν Καραμανλής και Σαμαράς!

Ειδικότερα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει επανειλημμένως διατυπώσει ευθαρσώς, ότι εάν έλθουν στη Βουλή προς κύρωση οι τρεις εφαρμοστικοί νόμοι (ή πρωτόκολλα συμφωνίας, ή μνημόνια συνεργασίας) των Σκοπίων, που νομιμοποιούν απόλυτα την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, εκείνος θα καταψηφίσει! Και είναι βέβαιο, πως θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι Βουλευτές!

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς έχει επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω δυο συνεντεύξεών του στα “Νέα” και την “Καθημερινή” στον προηγούμενο χρόνο, εκφράζοντας εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις από του Πρωθυπουργού!

Όπως:

Με “πειρατές” συζήτηση δεν μπορεί να κάνει η Ελλάδα! Αφού θεωρεί ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω αυτής της επιχειρηματολογίας, ότι κακώς ξεκίνησαν διπλωματικές συζητήσεις μεταξύ αντιπροσωπιών της Ελλάδος και της Τουρκίας, από τη στιγμή που ο Τούρκος Πρόεδρος δεν αλλάζει ποτέ πολιτική και διπλωματική πλεύση, παραμένοντας πάντα πιστός σε ότι περιλαμβάνει η “γαλάζια Πατρίδα” του!

Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς είναι αντίθετος με την προσφυγή της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, προκειμένου αυτό να μας επιλύσει τις διαφορές που προβάλλει μόνο η Τουρκία!

Αφού τα σύνορα της Ελλάδος (χερσαία και θαλάσσια) αναγνωρίζονται από όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις και Συμφωνίες και άρα δεν υπάρχει καμιά διαφορά που θα λύσει το ΔΔΧ!

Εθνική θέση του Αντώνη Σαμαρά και με την οποία συμφωνούν οι επαΐοντες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού!

Δείξτε την έξοδο στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ, σε όσα και κατά το παρελθόν έχω πει! Όταν επί μήνες ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν γκρίζαρε με το ερευνητικό σκάφος του Oruc Reis το Αιγαίο Πέλαγος και με τον στόλο του απειλούσε ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο! Όταν κόντευε να προσεγγίσει το Oruc Reis το Καστελλόριζο! Όταν η Τουρκία με συνεχείς Navtex διχοτομεί το Αιγαίο μας, Καραμανλής και Σαμαράς δεν μίλησαν!

Δεν μιλούν που ανενόχλητοι, Ντόρα Μπακογιάννη, Χρήστος Ροζάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος και άλλοι από το περιβόητο ΕΛΙΑΜΕΠ καταθέτουν τις επιβλαβείς για το Έθνος πολιτικές θέσεις τους!

Όμως τον Οκτώβριο του 2019 ο Κώστας Καραμανλής από την Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, δήλωνε πως έρχονται μεγάλες προκλήσεις και θα χρειαστούν δύσκολες αποφάσεις!

Μίλησε σε εκείνη την εκδήλωση για απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ στις τουρκικές προκλήσεις! Ισχυρίστηκε πως υπάρχει διστακτικότητα της Ε.Ε.! Καυτηρίασε την “Συμφωνία των Πρεσπών” λέγοντας:

«Έπρεπε και μπορούσαμε να απαιτήσουμε και να επιτύχουμε πολύ περισσότερα. Οι πρόσφατες εξελίξεις επιβεβαίωσαν ότι άλλοι επείγονταν για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Οι εξελίξεις θα καταδείξουν τις μεγάλες αδυναμίες αυτής της Συμφωνίας…»!

Είναι λοιπόν η τελευταία ιστορική ευκαιρία στους Καραμανλή και Σαμαρά να ορθώσουν το ανάστημά τους κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Να προασπίσουν θα εθνικά συμφέροντα, καταψηφίζοντας τη νομιμοποίηση της ενδοτικής “Συμφωνίας των Πρεσπών”!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οδηγώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην έξοδο!