Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μετατραπεί σε κυβέρνηση Πολάκη.

Και τούτο γιατί ο κ. Πολάκης καταφέρνει σε μόνιμη, μηνιαία βάση, να αποτελεί πρωτοσέλιδη είδηση, να παράγει «πολιτικό έργο» με ύβρεις και προσβολές κατά πάντων, να εξακολουθεί τις προκλήσεις του σε βάρος Ανεξάρτητων Αρχών και προσφάτως να προκαλεί και το κοινό αίσθημα, υποστηρίζοντας τις προνομιακές δοσοληψίες του με Τράπεζες- τομέας απαγορευμένος για ροπάλου για τον «κοινό πολίτη», που κατά τα άλλα, πρέπει να ομνύει πίστη κι υποταγή στους «μέντορες του» τύπου Πολάκη.

Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μετατραπεί σε κυβέρνηση Πολάκη, ο οποίος εκ των προτέρων και για κάθε περίπτωση έχει γραπτώς και επισήμως την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης του.

Επί τέσσερεις ημέρες τώρα, η χώρα κινείται γύρω από τa καμώματα του κ Πολάκη, ο οποίος περίπου κλαψουρίζοντας την πρώτη ημέρα της αποκάλυψης του συμπληρωματικού «καταναλωτικού» δανείου του ύψους 100.000 ευρώ(!!!), προσπάθησε να πείσει ότι «δεν βγαίνει» με την υπουργική αποζημίωση του , έχει παιδιά να θρέψει, έχει προεκλογικές ανάγκες κλπ. Ωσάν να ήταν και αυτός ένα θύμα των Μνημονίων (και του τρίτου της κυβέρνησης του), «που έχει ανάγκες».

Ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ήξερε τα κατατόπια για να καλύψει επιτυχώς τις ανάγκες του. Δεν προσέφυγε βεβαίως στις 4 συστημικές τράπεζες, γιατί ήξερε ότι θα του έκλειναν την πόρτα κατάμουτρα, όπως κάνουν και με όλους τους υπόλοιπους πραγματικά αναξιοπαθούντες πολίτες.

Πήγε γραμμή στην μη συστημική Τράπεζα, που διατηρείται, με χρηματοπιστωτικές ενέσεις, πεισματικά στη ζωή από την κυβέρνηση, δεν ελέγχεται, δεν καλύπτεται και δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και επομένως δεν ακολουθεί τους κανονισμούς και περιορισμούς της.

Πήγε δηλαδή στην ιδιωτική Τράπεζα που βρίσκεται υπό την καθοδήγηση και σκέπη της κυβέρνησης και εξακολουθεί να χρηματοδοτεί τον φίλα προσκείμενο στην κυβέρνηση επιχειρηματία, που είχε βάλει υποθήκη… τα γίδια από τα βοσκοτόπια του για να προσπαθήσει να γίνει μηντιάρχης..

Και το πήρε το δάνειο του ο κ Πολάκης, διότι σύμφωνα με την Τράπεζα η «διαδικασία είναι νομότυπη».

Και «επί της ουσίας» τι είναι; Τον έλεγχο αυτό όφειλε να κάνει ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας προς την μη συστημική Τράπεζα.

Και τότε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ο πληθωρικός υπουργός πήρε τηλέφωνο τον Κεντρικό Τραπεζίτη, και όλως περιέργως, η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας δημοσιεύθηκε αμέσως, αποκαλύπτοντας εμφανείς απειλές εναντίον του κ Στουρνάρα αν δεν συμμορφωθεί στις εντολές του υπουργού για διερεύνηση δανείων πολιτικών αντιπάλων.

Ο κ. Στουρνάρας χτύπησε αμέσως στο μαλακό υπογάστριο, εστιάζοντας τα πυρά του στην καταγραφή ιδιωτικής συνομιλίας και παράλληλη δημοσιοποίηση της, χωρίς τη συναίνεση του. Προκαλώντας φυσικά αυτεπάγγελτη εισαγγελική έρευνα για την απόδειξη ή όχι της κατηγορίας του κ Στουρνάρα. Αν συμβεί αυτό τότε η Βουλή (σς πότε;) θα πρέπει να αποφανθεί για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ Πολάκη, ώστε να κινηθεί η Δικαιοσύνη για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Και έτσι, για την ώρα, έπεσε στα χαμηλά το σκηνικό απειλών και εντολών υπουργού προς Ανεξάρτητη Αρχή της χώρας, με βάση το δημοσιευμένο κείμενο , που ο κ Πολάκης θεωρεί αυθεντικό.

Αυτό το σοβαρό σημείο όμως , της παρέμβασης και απειλής υπουργού εναντίον του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας -δηλαδή προς τη διοίκηση Ανεξάρτητης Αρχής, που δεν ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση- δεν άφησαν να πέσει κάτω η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε και η ΕΚΤ.

Και φυσικά το πρωτοφανές (για δημοκρατικές χώρες και κυβερνήσεις) περιστατικό σοβαρής θεσμικής παρεκτροπής έχει γίνει πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ.

Επομένως η τωρινή διεθνής «διαφήμιση» της χώρας δεν ανήκει στον κ. Τσίπρα αλλά στον κ Πολάκη.

Και στην ιδιότυπη κυβέρνηση του, που άξια εκπροσωπεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Η Κύρα Αδάμ είναι πρώην διευθύντρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ στο pronews.gr.