Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 η τηλεόραση Βεργίνα και ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος παρουσίασαν νέα πανελλαδική δημοσκόπηση, που διενήργησε η εταιρεία Interview του κυρίου Δημήτρη Βασιλειάδη!

Σε αυτήν την δημοσκόπηση (4-9 Ιουνίου) που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα”, καταγράφηκε εκτός της προθέσεως ψήφου των Ελλήνων ψηφοφόρων για τα πολιτικά κόμματα, καταγράφηκε και η άποψή τους σε μείζονα εθνικά ζητήματα!

Όπως στην ερώτηση, εάν πρέπει να υπάρξει στρατιωτική απάντηση της Ελλάδας εάν η Τουρκία παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, η πλειοψηφία (56%) τάχτηκε υπέρ της στρατιωτικής αντίδρασης κατά της Τουρκίας, με ένα ποσοστό της τάξεως του 40% να επιλέγει την λύση μέσω της διπλωματικής οδού!

Όπως στην ερώτηση, εάν είναι υπέρ ή κατά της κατασκευής φράχτη στον Έβρο στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τάχτηκε υπέρ της κατασκευής με ποσοστό 83%!

Επίσης, ένας στους δυο πολίτες κρίνει αρνητικά το έργο της Επιτροπής υπό την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, “Ελλάδα 2021”, που επιμελείται της προετοιμασίας της Πατρίδας μας για την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία του 1821! Και είναι μικρό το ποσοστό που καταγράφηκε σε αυτήν την Πανελλαδική δημοσκόπηση, κατά της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, αφού μέλη της προκάλεσαν πανελλήνια οργή από την κατασυκοφάντηση του Ιωάννη Καποδίστρια και του Γεωργίου Καραϊσκάκη!

Ωστόσο γι΄ αυτό το εθνικό ζήτημα, έχω αναφερθεί επανειλημμένα κατά το πρόσφατο παρελθόν!

Ο Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος στο πολιτικό παιχνίδι…

Έτσι σήμερα θα πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός, πως στην παρούσα δημοσκόπηση συνεχίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και εμπιστεύεται επίσης την κυβέρνησή του με ποσοστό 41,7%!

Αντίθετα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως καταγράφει ποσοστό 20,9%, δηλαδή, διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων Εξουσίας περί το 20,8%!

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, το ΚΚΕ με 4,4%, η “Ελληνική Λύση” με 4,6% και τέλος το ΜέΡΑ25 νε ποσοστό 3,3%! Άλλο κόμμα επιλέγει το 6,8 των ερωτηθέντων και ένα ποσοστό της τάξεως του 10,5% (πολύ μεγάλο ποσοστό) δηλώνουν αναποφάσιστοι προς το παρόν!

Έχει ονοματεπώνυμο η κυριαρχία Μητσοτάκη…

Ωστόσο, αυτή η πολιτική κυριαρχία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, που φαίνεται να αυξάνει τα ποσοστά του έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι παρήλθε ένας περίπου χρόνος από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, έχει κυρίως ονοματεπώνυμο, όπως ακριβώς έδειξε και η δημοσκόπηση που διενήργησε η Βεργίνα τηλεόραση!

Έχει τα ονοματεπώνυμα εκείνων, που για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες σήκωσαν διεθνώς το ανάστημα της Ελλάδος! Εκείνων, που δεν μεταφέρουν στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να κάθεται φρόνιμα μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά ότι πρέπει να έχει υψηλό φρόνημα απέναντι στην συνεχή επιθετικότητα των Τούρκων!

Φρόνημα, όπως το αντιλήφθηκε ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και έφτανε μέχρι τις ημέρες μας:

«…η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το Έθνος…»!

Άλλωστε, το 56% των ερωτηθέντων σε αυτήν την δημοσκόπηση που τάχτηκε υπέρ της ελληνικής στρατιωτικής αντίδρασης κατά της Τουρκίας, αυτό ακριβώς λέγει! Πώς έχει δημιουργηθεί υψηλό φρόνημα στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν μπορεί να δέχεται συνεχώς τις τουρκικές ταπεινώσεις ελέω της υποχωρητικότητας που επέδειξαν στα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, όλες οι κυβερνήσεις μας μετά την Μεταπολίτευση, με απώλεια κυριαρχικών μας ζητημάτων!

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης της κυβερνήσεως Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, είναι εκείνοι που υπέγραψαν το “Έπος του Έβρου”!

Όταν εκδηλώθηκε η τουρκική επιθετικότητα στις 28 Φεβρουαρίου 2020 στα σύνορά μας στις Καστανιές, που υποκίνησε χιλιάδες παράνομους μετανάστες ώστε να εισέλθουν στην Ελλάδα ως κατακτητές, εκείνοι, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έδειξαν απόλυτα προετοιμασμένοι, αποκρούοντας την τουρκική εισβολή και αναγκάζοντάς τους, τελικά, να βάλουν για πρώτη φορά την ουρά στα σκέλια τους και να αποχωρήσουν ντροπιασμένοι!

Το αποτέλεσμα λοιπόν της δημοσκόπησης σε αυτήν την ερώτηση, δείχνει ότι ο ελληνικός λαός παρότι δεν είναι εκ φύσεως πολεμοχαρής, δεν μπορεί να δεχτεί άλλα χαστούκια ντροπής από την Τουρκία!

Στηρίζει την σθεναρή ρητορική της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου μας και δεν θέλει να υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοια ποταπή ελληνική αντιμετώπιση ανάλογη της κρίσεως των Ιμίων, όπου την εποχή εκείνη ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κώστας Σημίτης, ο ΥΠΕΞ Θεόδωρος Πάγκαλος, ο ΥΠΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Λυμπέρης, πρόδωσαν τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων!

Στην περίπτωση των κυρίων Παναγιωτόπουλου, Στεφανή και Φλώρου, ο αέρας δεν θα πάρει ξανά τη Σημαία μας, αλλά ο φράχτης – όπως ζητά η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού – θα κατασκευαστεί στο όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία! Κι αν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της λεκτική πολιτική, που επιβουλεύεται κυριαρχικά ελληνικά δικαιώματα, θα λάβει την απάντηση που της πρέπει, για να κρυφτεί για τα καλά στο καβούκι της!

Τέτοιοι Στρατηγοί σου πρέπουν Ελλάδα μου…

Στην αρχαία Αθήνα ορκίζονταν προς την Θεά Αθηνά:

«Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά, ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην ότω αν στοιχίσω αμυνώ δε υπέρ ιερών και οσίων, και μόνος και μετά πολλών…»!

Στην σημερινή Ελλάδα ο Στρατηγός Α΄ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, έλεγε στην ημερήσια διαταγή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις την 25η Μαρτίου 2020:

«Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η 25η Μαρτίου είναι διπλή εορτή. Εορτή της Ορθοδόξου Πίστεως με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εορτή του Έθνους με αφορμή και κυρίαρχο γεγονός την Εθνική Παλιγγενεσία. Είναι ημέρα κατάνυξης, στοχασμού και αφιέρωσης στην Πίστη.

Είναι όμως και ημέρα Εθνικής ανατάσεως, εθνικής μνήμης και απόδοσης τιμών προς όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση και κατάφεραν να συνταχθούμε σε ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Όμως, η σημερινή ημέρα, η σημερινή επέτειος δεν είναι απλώς και μόνον μία ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμών, ανάμνησης και υπερηφάνειας, αλλά είναι και πρέπει να είναι και ημέρα διδαχής, μία ημέρα απολογισμού, μία φωτεινή ημέρα εθνικής ανατάσεως και μία ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης, για όλα όσα μεγάλα και τρανά μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος όταν οι περιστάσεις και το ιστορικό καθήκον το επιβάλλουν και το απαιτούν.

Και τώρα είναι μία τέτοια ώρα! Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι και το διατρανώνουμε σε όλους όσους ακούν, και να είσθε βέβαιοι ότι μας ακούν όλοι, για όλους εκείνους τους Έλληνες που στη διαχρονική πορεία του Έθνους έγιναν σύμβολο ηρωισμού και θυσίας και πέτυχαν αυτό που εθεωρείτο ακατόρθωτο, αυτό που έμοιαζε αδύνατο.

Το πέτυχαν όμως! Και το πέτυχαν έχοντας φάρο τους την Πίστη και τα Ιδανικά του Έθνους.

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, ετούτη την ώρα που η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει ταυτόχρονα πολλές προκλήσεις, με τις δύο εξ αυτών γνωστές σε όλους σας και σε έξαρση, αυτή την περίοδο καλούμεθα όλοι, ανεξαιρέτως, εμπνεόμενοι από τις πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που όπλισαν το χέρι των αγωνιστών του 1821, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας την αποστολή μας και το χρέος μας στην Πατρίδα, με θάρρος και αυταπάρνηση, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες του Έθνους.

Και είναι εύκολο αυτό για σας. Το υλικό και ο σπόρος που έπλαθε τον Έλληνα στο παρελθόν, τον Έλληνα που μεγαλούργησε και δόξασε την Ελλάδα, τον πλάθει και σήμερα. Παραμένει αναλλοίωτο. Ερχόμαστε από τα βάθη της Ιστορίας και είμαστε απόγονοι ευκλεών, ανδρείων και γενναίων πολεμιστών. Είστε απόγονοι ανθρώπων που με τη ζωή τους και τη δράση τους άλλαξαν το ρου της Ιστορίας.

Προερχόμαστε από την ίδια μήτρα που έπλασε τον Αριστείδη, τον Θεμιστοκλή, τον Αλέξανδρο τον Μέγα, τον Παλαιολόγο, τον Καραϊσκάκη, τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά, τον Μιαούλη και τον Κανάρη, τη Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ Μαυρογένους, τον Παύλο Μελά, τον Καμπέρο και τον Μωραϊτίνη, τον Ίτσιο, τον Κατσιμήτρο και τον Δαβάκη, τον Κατούντα, τον Κατσάνη και τον Σταυριανάκο και τόσους άλλους ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της Ελευθερίας, για να είμαστε εδώ σήμερα ελεύθεροι και υπερήφανοι που είμεθα Έλληνες.

Σας προτρέπω λοιπόν να συνεχίσετε να εκτελείτε το έργο σας όπως το κάνετε μέχρι σήμερα και μην φοβάστε τίποτα! Ατσαλώστε την ψυχή σας και την καρδιά σας, κλείστε μέσα σας την Ελλάδα και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει χωρίς βαρύτατο κόστος.

Κλείνοντας, δηλώνω απερίφραστα ότι αισθάνομαι υπέρτατα Υπερήφανος που αξιώθηκα να είμαι Αρχηγός σας, και σας προτρέπω να συνεχίσετε να εργάζεστε εντατικά, άοκνα, μη φειδόμενοι κόπου και προσπαθειών, για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας της Ελλάδας μας, έχοντας πάντα κατά νουν ότι η Ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, θέλει θυσίες τόσο για να την αποκτήσουμε όσο και κυρίως για να τη διατηρήσουμε.

Και αυτό κάναμε, κάναμε και θα κάνουμε στο διηνεκές. Για αυτό υπάρχουμε. Είναι τώρα η σειρά μας, η βάρδια μας στις πολεμίστρες, στις πολεμίστρες της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα. Η Παναγία να σας σκέπει όλους! Χρόνια πολλά σε όλους σας! Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας! Χρόνια πολλά σε όλο το Έθνος! Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!»!

Δείξτε τα μπροστινά σας στον Τούρκο…

Όμως οι πατριωτικές δηλώσεις των κυρίων Παναγιωτόπουλου, Στεφανή και Φλώρου είναι συνεχείς, ανυψώνοντας το φρόνημα λαού και στρατού! Γιατί όποιος θέλει ειρήνη προετοιμάζεται για πόλεμο! Έτσι οι Τούρκοι παίρνουν στα σοβαρά τα συνεχή ηχηρά μηνύματα που σε συνδυασμό με το “Έπος του Έβρου”, αντιλαμβάνονται ότι πλέον δεν παίζουμε! Ιδιαίτερα δείχνουν ενοχλημένοι οι Τούρκοι με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο! Γι΄ αυτό είναι συνεχή τα δημοσιεύματα για τον Στρατηγό μας, στον φιλικό Τύπο του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Γιατί γνωρίζουν ότι οι Παναγιωτόπουλος, Στεφανής και Φλώρος, έχουν μελετήσει δεόντως τον Γέρο του Μωριά Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ο οποίος έλεγε:

«Αν στον Τούρκο δείξεις τα πισινά σου, εκείνος θα σου δείξει τα μπροστινά του»!!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής