Η παρουσία του πρωθυπουργού στις καθιερωμένες ομιλίες και τη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη, επιχείρησε να διευκολύνει μια πολιτική που το πολιτικό σύστημα συνολικά έχει υιοθετήσει εδώ και χρόνια. Πρόκειται για την πολιτική των διαρκών υποχωρήσεων , παραχωρήσεων προς την Τουρκία, που σταδιακά έθεσε τη χώρα σε μια ομηρία, ακόμα.

Έτσι, από την μία πλευρά έχουμε την άτυπη ομηρία προς την Ε.Ε και από την άλλη με τις γκρίζες ζώνες έχουμε περιορισμένη ή και μηδενική κυριαρχία στις Ελληνικές θαλάσσιες ζώνες.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού απέναντι σε μια κοινωνία που την έχει διαλύσει η μακρά κρίση με κορύφωση την πανδημία ήταν τέτοιες ώστε να καταστήσουν τους πληττόμενους, αμήχανους και παθητικούς απέναντι στις εσωτερικές και κυρίως στις εξωτερικές εξελίξεις. Σε μια ύφεση τρομακτική που χωρίς τα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου , ήδη υπερβαίνει το 15,2, στην Ελλάδα που έχει δεχτεί μείωση του Α Ε Π 25% κατά την περίοδο του μνημονίου, οι υποσχέσεις ελάχιστα μπορούν να συνεισφέρουν. Το μέτρο κατάργησης της κοινωνικής αλληλεγγύης αφορά σε δηλώσεις που θα υποβληθούν του χρόνου από αγρότες και υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Όταν είναι γνωστό ότι ελάχιστοι αγρότες και ιδιωτικού υπάλληλοι δήλωναν πλέον μεγάλο εισόδημα.Η μείωση των εισφορών που είναι στην σωστή κατεύθυνση είναι ένα μέτρο επίσης ελάχιστο έναντι των συνθηκών. Οι περισσότερες επιχειρήσεις επιδιώκουν λόγω της μείωσης των εργασιών να απαλλαγούν κόστους, άρα οι προσλήψεις θα παραμείνουν μακρινό όνειρο. Από τις εξαγγελίες απουσιάζουν γενναία μέτρα, υπάρχει μόνο η λογική των παρατάσεων , των δόσεων, των μεταφορών υποχρεώσεων. Με τρόπο τέτοιο που να μεταβάλλει για μια ακόμα φορά τους Έλληνες πολίτες σε “ομήρους” εντός μιας διαρκούς κρίσης.

Την ίδια ώρα, χωρίς προβολή των γεγονότων, αφού η επικοινωνιακή παντοδυναμία της κυβέρνησης επιτρέπει τον “έλεγχο” των ειδήσεων, πληροφορηθήκαμε την συμφωνία που είχε αποφασιστεί στα πλαίσια της μυστικής διπλωματίας επί Γερμανικού εδάφους. Τα δέκα σημεία της συμφωνίας αποκαλύπτουν με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η πολιτική ηγεσία της πατρίδας μας, προτίθεται να παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την θέση της Τουρκίας και να ακολουθήσει την γνωστή ενδοτική πολιτική της μεταπολίτευσης προκειμένου εξασφαλίσει, όπως την εννοεί ησυχία.

Στα σημεία για την έναρξη του διαλόγου περιέχεται η δήλωση ότι δεν θα αξιοποιηθεί η περιοχή νότια της Κρήτης, ο χώρος του Καστελόριζου με αποτέλεσμα να αποδέχεται επί της ουσίας ότι δεν διαθέτει κυριαρχία. Επίσης, δεσμεύεται ότι θα αναβαθμίσει την συνθήκη τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας, άρα νέα χρήματα στην Τουρκία, ότι θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση για τις προσφυγικές ροές, άρα και άλλα χρήματα για την Τουρκία και ακόμα να επιμείνει στην παραχώρηση βίζας προς τους Τούρκους πολίτες. Δηλαδή, όχι μόνο άρνηση των κυρώσεων αλλά και ουσιαστική ενίσχυση της αποδεδειγμένα και απροκάλυπτα εχθρικής Τουρκίας.

Η φοβική και υποχωρητική πολιτική που οδήγησε στην σταδιακή συρρίκνωση των Ελληνικών δικαιωμάτων όχι μόνο συνεχίζεται αλλά κυριολεκτικά, κορυφώνεται.Με αυτήν την αντίληψη και νοοτροπία είναι ορατή σε όλους η ανάγκη προετοιμασίας της κοινής γνώμης για μια σειρά νέων παραχωρήσεων, με κύριο υπεύθυνο την κυβέρνηση και συνολικά την εγχώρια πολιτική τάξη που υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα και προδιαγράφει την νέα συρρίκνωση του Ελληνισμού.

Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν καμία ολιγωρία. Δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Δεν δίνουν κανένα περιθώριο για άλλες ερμηνείες. Η βούληση των κυβερνώντων καθώς και του μεγάλου μέρους των αντιπολιτευομένων είναι ολοκάθαρη. Είναι η ώρα για εγρήγορση και πατριωτική επιφυλακή που θα ματαιώσει μια για πάντα τα σχέδια των υποταγμένων. Το Εθνικό Μέτωπο θα βρεθεί στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Εμμανουήλ Ν. Κώνστας είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου