Ένας στους 12 Χριστιανούς στον κόσμο ζει σε μια περιοχή ή σε έναν πολιτισμό στον οποίο ο Χριστιανισμός είναι παράνομος, απαγορευμένος ή τιμωρημένος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση για παγκόσμια δίωξη από την Open Doors USA.

Πάνω από 260 εκ Χριστιανοί ζουν σε μέρη/χώρες όπου αντιμετωπίζουν υψηλούς κινδύνους και διωγμούς. 2983 Χριστιανοί σκοτώθηκαν το 2020 για την πίστη τους. 9488 εκκλησίες και άλλα χριστιανικά κτήρια δέχθηκαν επιθέσεις. 3711 πιστοί συνελήφθησαν και κρατήθηκαν χωρίς να περάσουν από δίκη

Τα τελευταία 26 χρόνια, ο οργανισμός δημοσίευσε την παγκόσμια λίστα παρακολούθησης, έναν παγκόσμιο δείκτη σε χώρες όπου παραβιάζονται τα ανθρώπινα και θρησκευτικά δικαιώματα και τις χώρες που είναι πιο ευάλωτες στην κοινωνική αναταραχή και αποσταθεροποίηση.

“Η Open Doors USA παρακολουθεί την ένταση που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο και η Παγκόσμια Λίστα Παρακολούθησης ποσοτικοποιεί αυτό που βλέπουμε”, δήλωσε ο David Curry, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Open Doors USA. “Αυτό το έτος, καθώς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά βίας που σχετίζονται με τις διώξεις -ιδίως εκείνα που σχετίζονται με τις γυναίκες, είναι επιτακτική η συνέχιση και η προτροπή των ηγετών να δώσουν προτεραιότητα σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας”.

Από τα 215 εκατομμύρια χριστιανούς που υφίστανται διωγμούς, οι πιο ευάλωτοι είναι τα κορίτσια και οι γυναίκες. Κάθε μέρα, έξι γυναίκες βιάζονται, σεξουαλικά παρενοχλούνται ή εξαναγκάζονται σε γάμο με έναν μουσουλμάνο που απειλείται με θάνατο λόγω της χριστιανικής πίστης τους, σύμφωνα με την έκθεση. Τεκμηριώθηκαν 2.260 παρόμοιες περιπτώσεις κατά των γυναικών – ένας αριθμός που λένε ότι καλύπτει μόνο “εκείνους που είχαν το θάρρος να αναφέρουν ένα τέτοιο περιστατικό και εκτιμάται ότι είναι ένα απλό κλάσμα όσων πραγματικά βιάστηκαν και παρενοχλήθηκαν κατ ‘αυτόν τον τρόπο”.

Η Βόρειος Κορέα είναι η νούμερο ένα χώρα στην λίστα. Θαυμάστε τον εφαρμοσμένο κομμουνισμό. Εάν ανακαλυφθούν οι χριστιανοί τότε συλλαμβάνονται και προωθούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ως πολιτικοί εγκληματίες ή ακόμα ενδέχεται και να εκτελεστούν επί τόπου.

Στις πλειοψηφικές μουσουλμανικές χώρες, οι χριστιανοί εκτίουν ποινές φυλάκισης για το απλό «έγκλημα» της προσηλυτισμού. Στο Αφγανιστάν εκείνοι που ανακαλύπτονται ότι είναι Χριστιανοί είναι εξαιρετικά πιθανόν να σταλούν σε φρενοκομείο διότι οι ίδιες οι οικογένειές τους πιστεύουν ότι ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα έφευγε από το ισλάμ. Το να ξυλοκοπηθούν ή ακόμα και να σκοτωθούν από τις οικογένειές τους ή από ακραίες ομάδες όπως οι Ταλιμπάν είναι εξίσου πιθανόν.

Στην Σομαλία μεταστροφή από το Ισλάμ στον Χριστιανισμό σημαίνει προδοσία απέναντι στην οικογένειά σου και στην φυλή σου. Και φυσικά υφίσταται η τρομοκρατική οργάνωση αλ Σαμπάμπ η οποία εφαρμόζει τον νόμο της Σαρία και ελέγχει όλες τις πτυχές της ζωής στην Σομαλία. Στην Ινδονησία, σχεδόν 1000 εκκλησίες έχουν κλείσει από το 2006 όταν έλαβε χώρα ένας νόμος «Θρησκευτικής Αρμονίας», ο οποίος απαιτεί από τις εκκλησίες να λάβουν αρκετές υπογραφές από μουσουλμάνους προτού λάβουν άδεια. Σχεδόν το 85% του πληθυσμού της Ινδονησίας είναι 255 εκατομμύρια μουσουλμάνοι. Μόνο επτά τοις εκατό είναι χριστιανοί. Περιττό να πούμε ότι πολλές εκκλησίες απέτυχαν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές και έκλεισαν αμέσως. Ακόμα και οι λίγοι που πήραν την απαραίτητη έγκριση εγκλωβιστούν από τότε από ριζοσπάστες ισλαμικές ομάδες.

Στο Ιράκ και την Συρία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προ ολίγων ετών αποκεφάλιζαν τους Χριστιανούς εκείνους που αρνούνταν να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ μέσα στις επικράτειες εκείνες που καταλάμβαναν. Τα υπολείμματα 21 κοπτών χριστιανών που φορούσαν πορτοκαλί στολές και οι οποίοι αποκεφαλίστηκαν από το ISIS στη Λιβύη ανακαλύφθηκαν τον προπερασμένο Οκτώβριο.

Είναι πιθανό ότι πολλά άλλα θα είναι άγονα κάποια στιγμή στο μέλλον. Μία από τις πιο γνωστές ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο, Boko Haram, είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία χιλιάδων χριστιανών και την εκτόπιση αμέτρητων περισσότερων στη βόρεια Νιγηρία. Στο Πακιστάν οι Χριστιανοί συνεχίζουν να θανατώνονται κατηγορούμενοι για βλασφημία. Τον Ιούνιο του 2017, ένας χριστιανός εργάτης πέθανε στο νοσοκομείο επειδή τρεις μουσουλμάνοι γιατροί αρνήθηκαν να τον αγγίξουν ούτως ώστε να μην καταστούν οι ίδιο «βρώμικοι» επειδή αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έναν τέτοιο κόσμο εμείς οι Χριστιανοί θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα, δίπλα στις οικογένειές μας. Όμως και στην Δύση οι ραγδαίως αυξανόμενες μουσουλμανικές κοινότητες μας έχουν δείξει ήδη τον «ανθρωπισμό» τους μέσω των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Πολύ φοβούμαι όμως ότι η πιο εξτρεμιστική θρησκεία είναι αυτή του «ανθρωπισμού» στους κόλπους της ίδιας της Δύσεως. Ως μία νέα μορφή ιεράς εξέτασης σε όποιον τολμήσει να επικρίνει την πολυπολιτισμικότητα (και άρα το Ισλάμ) είναι η ίδια που πυροδοτεί την εξαφάνιση του Χριστιανισμού.