Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες παρακολουθούμε τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας χωρίς, δυστυχώς, αναστρέψιμη ελπίδα… Πέρασαν δέκα οκτώ μήνες Πρωθυπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη και όμως… Ο χρόνος στην πολιτική έχει πολύ μεγάλη αξία, είναι πολύτιμος…

Η τετραετία στη πολιτική ισοδυναμεί με την αιωνιότητα και δεν αποτελεί ψευδαίσθηση!

Και ο ανασχηματισμός ακριβώς ήρθε για να υπογραμμίσει αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι… Τώρα ο Κ. Μητσοτάκης μπαίνει στα βαθιά. Όσο εστιάζει την προπαγάνδα στο παρελθόν και στη προσδοκία του μέλλοντος, τόσο περισσότερο θα χάνει – και μαζί του οι πολίτες – το τώρα, δηλαδή το πολύτιμο παρόν!

Η κυβερνητική προπαγάνδα καλλιεργεί την προσδοκία ότι: «Σε λίγο χρόνο απελευθερωνόμαστε από τα δεσμά του κορωνοϊού… λεφτά υπάρχουν για το διάστημα αυτό, όσα κι’ αν χρειαστούν… Έρχονται και οι επιχορηγήσεις της ΕΕ.» Αποκρύπτει όμως «επιμελώς συνεργούντων των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα γεγονότα και την αλήθεια :

Α. Το νέο θηριώδες έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 18.252 δις € για το 11μηνο του 2020, που θεωρείται αδιανόητο ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας και…

Β. Οι δανειστές προσγειώθηκαν και πάλι στην Αθήνα και σφίγγουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο την θηλειά…

Ήρθαν παραμονές Χριστουγέννων και ανάγκασαν τον Μητσοτάκη να πάρει πίσω από την Βουλή την νομοθετική ρύθμιση των 120 δόσεων… και το έκανε !

Του ζήτησαν να υπογράψει τις Κ.Υ.Α. για να μπει μπροστά από το Μάρτη η βιομηχανία των ακούσιων και εκούσιων πτωχεύσεων που οδηγεί σε μαζικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις! Είπε σε όλα ναι!

Οι αισιόδοξες προβλέψεις που έκανε, έπεσαν όλες έξω και όλα δείχνουν πως η νέα χρονιά θα είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη κάκιστη…Το 2001 χρωστούσαμε 155,8 δις €, το 2009 το αυξήσαμε κατά 92 % και έφτασε στα 299,5 δις €, ενώ το 2019 ανέβηκε στο δυσθεώρητο πόσον των 356 δις € και μάλιστα μετά το κούρεμα, την επαναγορά χρέους και την άγρια λιτότητα που επιβλήθηκε με τα μνημόνια.

Και τώρα το νέο έτος 2021;

Η αναδομηθείσα κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι εντελώς αδιανόητο να μειώσει τις δαπάνες, επειδή οι ξένοι δανειστές δυο μέρες πριν την εκπνοή του 2020, «ξανά – μανά» τα ίδια λένε, τα προ κορωνοϊού…

Απαιτούν πλεονάσματα!

Μήπως λοιπόν ο Κυρ. Μητσοτάκης, θα πετσοκόψει τις κοινωνικές δαπάνες, όπως έκανε και τότε ως Υπουργός, που έδιωξε ακόμα και τις καθαρίστριες και τους φυλακές κ.α.; Δεν το πιστεύω, γιατί τώρα οι δαπάνες γίνονται για να ανταποκριθεί το ΕΣΥ στις ανάγκες της περίστασης και για να επιβιώνει στοιχειωδώς η κοινωνία.

Μήπως μπορεί να αυξήσει τους φόρους; Φυσικά όχι γιατί θα νεκρώσει ότι έχει απομείνει από την οικονομία . Μια μόνον επιλογή έχει , αφού δεν μπορεί να εκδώσει νέο χρήμα, να συνάψει νέο χρέος, όπως έκανε τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 που εκδόθηκαν νέα ομόλογα ύψους 13,3 δις.

Η κυβερνητική προπαγάνδα όμως παρόλα αυτά και πολλά ακόμα, συνεχίζει να καλλιεργεί την προσδοκία… Με κάθε ευκαιρία μας λέγουν πως «Με απόφαση του πρωθυπουργού δίνουν ψίχουλα που όμως διαφημίζουν ως φλουριά… λεφτά υπάρχουν… λένε και θα έρθουν και πολλά ακόμα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Πράγματι η χώρα μας θα εισπράξει τα επόμενα χρόνια, 32 δις. Μόνο που και αυτό το ποσό, στο σύνολο του, είναι δανεικά και θα πρέπει να επιστραφούν.

Το Βατερλό στην οικονομία και η πίεση του ξένου παράγοντα και κυρίως της Γερμανίας για παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, φέρνει αποσύνθεση. Η λαϊκή δυσφορία γίνεται πίεση που μπορεί να γίνει αφόρητη! Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και οδηγεί ολοταχώς σε πρόωρες εκλογές και μάλλον σε συγκυβέρνηση ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ… τίποτα άλλο !

Οι ηγεσίες και των τριών κομμάτων επειδή όταν βρέθηκαν στην εξουσία απέδειξαν πως υπακούουν και πρόθυμα υλοποιούν τις επιθυμίες των δήθεν συμμάχων και εταίρων μας, μας έδωσαν να καταλάβουμε πως έχουν το ίδιο σύστημα πολιτικής αναφοράς , πως διακατέχονται από μειωμένες δυνάμεις αντίστασης και πως εν τέλει δεν έχουν ουσιαστικά καμιά απόκλιση σε οικονομικά, εθνικά, θρησκευτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Απρόβλεπτα είναι… το πως θα ψηφίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και ποιο θα είναι το πρόσωπο του νέου Ανδρουτσόπουλου (Αττίλας Κύπρος) η Παπαδήμου (PSI ΕΛΛΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ) που θα παριστάνει τον πρωθυπουργό της «οικουμενικής» μας κυβέρνησης …

Οι εξελίξεις είναι κατακλυσμιαίες και καμία μικροπολιτική Α(χ)ΡΙΣΤΩΝ όπως και καμμιά πανάκριβη επικοινωνιακή πολιτική, δεν θα μπορεί να συγκρατήσει την απόγνωση των δεινοπαθούντων και προδομένων Ελλήνων. Μετά τον ανασχηματισμό, που όπως μας είπαν έγινε «Με απόφαση Μητσοτάκη…» , κάθε φορά που θα ακούγεται αυτή η φράση, στο μυαλό όλων θα έρχεται η κατάληξη που είχε «ο έτερος Καππαδόκης» που παρομοίως μας έλεγαν «Με εντολή Σαμαρά»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος