Έγραφα στις 19 Νοεμβρίου 2022, πως: Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν καθόλου ήρεμο για το Μέγαρο του Μαξίμου και τον ένοικό του Κυριάκο Μητσοτάκη! Η ταραχή του Πρωθυπουργού συντελείται από τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Ο οποίος έγινε “Τούρκος” στην πληροφορία της παρακολούθησής του από το λογισμικό Predator επί ένα χρόνο. Έτσι φημολογήθηκε πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην οποία συμμετείχαν στενοί συνεργάτες του  Νίκου Δένδια, κυρίαρχο θέμα ήταν το ενδεχόμενο παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών!

Βέβαια θεωρούμε πως αυτό ήταν ένα πυροτέχνημα από πλευράς Νίκου Δένδια, προκειμένου να λάβει το ηχηρό μήνυμα ο Πρωθυπουργός!

Ο Νίκος Δένδιας ποτέ βεβαίως δεν έκρυψε την φιλοδοξία του να γίνει μια ημέρα αρχηγός της ΝΔ και ακολούθως Πρωθυπουργός! Αυτή η επιθυμία του ενισχύθηκε από το υψηλό πόστο που κατέχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και λόγω των πολιτικών ισχυρών γνωριμιών που δημιουργήθηκαν μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών!

Αυτή λοιπόν η χρονική στιγμή φρονούμε, πως ήταν η καταλληλότερη για τον Νίκο Δένδια, ώστε να εκδηλώσει την φιλόδοξη στόχευσή του, προς ένα Πρωθυπουργό που βάλλεται πανταχόθεν, από το εσωτερικό και το εξωτερικό! Έναν Πρωθυπουργό, που κατακρημνίζει στα βράχια καθημερινά τα ποσοστά της ΝΔ, που όμως λόγω της παντελούς έλλειψης αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ – κυρίως – εξακολουθεί να είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα!

Γι΄ αυτό ο Νίκος Δένδιας θα ήθελε να γίνουν εκλογές, όσο πιο σύντομα γίνεται, ώστε να αναλάβει Πρωθυπουργός μιας συμμαχικής Συστημικής κυβέρνησης! Με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ βεβαίως – βεβαίως! Όσο για το προεδριλίκι της ΝΔ, αυτό μπορεί προς το παρόν να περιμένει!

Σύμμαχος του Νίκου Δένδια στην πρωθυπουργική του φιλοδοξία, είναι η ήδη έντονη εσωτερική αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από μέρους της Κ.Ο. της ΝΔ, αλλά και μπαράζ δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ κατά του Πρωθυπουργού και κυρίως φίλο-Μητσοτακικών Μέσων μέχρι πρότινος!

Ωστόσο, εμείς – εδώ και 1-2 χρόνια πριν, μιλούσαμε για τις αρχηγικές τάσεις του Νίκου Δένδια και την διαφαινόμενη φιλοδοξία του! Την οποία αντιλαμβανόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι΄ αυτόν τον λόγο ήταν “δυο ξένοι στην ίδια πόλη” Μητσοτάκης και Δένδιας!

Μάρτυράς μας, ένα από τα πολλά ρεπορτάζ μας που είχαμε προαναγγείλει αυτό το μεγαλεπήβολο όνειρο του Νίκου Δένδια, όπως:

Στις 18 Οκτωβρίου 2021 έγραφα στο παρακάτω άρθρο με τίτλο:

Δύει το άστρο Μητσοτάκης και ανατέλλει το άστρο Δένδιας μεταξύ των άλλων:

«…Άλλωστε ο Νίκος Δένδιας προβάρει ήδη “κοστούμι Πρωθυπουργού” και τούτο φάνηκε για άλλη μια φορά στην προ ημερών συζήτηση στη Βουλή και όπου έγινε τηλεγραφικά η διαγραφή από την κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ του Βουλευτή της Κωνσταντίνου Μπογδάνου!

Που εξ ονόματος του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στην τηλεοπτική ΕΡΤ:

“Δεν είμαι πρόεδρος της ΝΔ και δεν μου αρέσει ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος να υποδύονται τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας, δεν έχουμε άλλον”…»!

Όμως και άλλες φορές έχω αναφερθεί σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Νίκου Δένδια! Την πολύ καλή σχέση που έχει ο ΥΠΕΞ μας με την οικογένεια των Ρόθτσιλντ! Η οποία έκανε τον Εμανουέλ Μακρόν Πρόεδρο της Γαλλίας! Εξ ου και η άριστη σχέση Μακρόν – Δένδια!

Με τούτα και με τα άλλα, εάν επιβεβαιωθεί η υπέρμετρη φιλοδοξία του Νίκου Δένδια, θα είναι άλλη μια μελανή σελίδα στην μακρόχρονη πολιτική ζωή του Τόπου!

Θα είναι άλλο ένα “θανατηφόρο δυστύχημα” για το Έθνος των Ελλήνων!

Τέτοιες παρθενογενέσεις κατά το παρελθόν, μόνο κακό προκάλεσαν στην Ελλάδα!

Πανηγυρική εμφάνιση του νέου “Πρωθυπουργού”…

O ΥΠΕΞ μας λοιπόν Νίκος Δένδιας καθημερινά φροντίζει να μας επιβεβαιώνει!

Έτσι την ημέρα του Αγίου Σπυρίδωνα (;;;) εκείνος γιόρτασε την εορτή του, του Αγίου Νικολάου στο Golf της Γλυφάδας. Σε μια τεράστια αίθουσα, που αν υπολογίσουμε και τον κόσμο που ήταν στον εξωτερικό κήπο και ο οποίος περιβάλλει την αίθουσα, ο κόσμος σύμφωνα με εκτιμήσεις θα πρέπει να άγγιξε ή και να ξεπέρασε τις 4 χιλιάδες άτομα!

Έτσι ο φέρελπις “δελφίνος” της αρχηγίας της ΝΔ και εν δυνάμει Πρωθυπουργός, στην ενδεχόμενη πιθανή παραίτηση Κυριάκου Μητσοτάκη και ο οποίος καθημερινά βουλιάζει μέσα στην “μπόχα” των πάσης φύσεως σκανδάλων, αφού έχει δημιουργήσει κάθετη πτώση των ποσοστών της ΝΔ, όπου φαντάζει πλέον ορατή η προσπέρασή της από τον άνευρο, άοσμο και ανίκανο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αρχηγική εμφάνιση στο Golf της Γλυφάδας!

Έτσι, εκεί στα νότια, ο ΥΠΕΞ μας εκμεταλλεύτηκε τα συνεχή “εγκληματικά” πολιτικά λάθη του Πρωθυπουργού , τον οποίο απορρίπτει πλέον σύμπασα η Δύση, έστησε το δικό του σόου, με τη βοήθεια ενός νέου Μπιρσίμ! Αφού Συστημικά Μέσα στην Πατρίδα μας, που αρχίζουν να στήνουν το νέο πολιτικό αφήγημα Εξουσίας, μας ενημέρωσαν, πως, ο Νίκος Δένδιας “χρειάστηκε πάνω από μισή ώρα για να φτάσει από την είσοδο του Golf μέχρι τη μέση της κατάμεστης αίθουσας”!

Βέβαια, αν λάβουμε και τις χαιρετούρες με τους θαυμαστές του, τότε ναι, για να φτάσει στο τέρμα της αίθουσας έκανε μια ώρα!

Έτσι το πέρασε το μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δηλώσεις του προς τον λαό του, αφού όπως δείχνει, είναι υποστηριχτής του γνωστού: “Να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλείψω λάδι”:

«Πρέπει να σας απολογηθώ, ότι δεν είχα την ευκαιρία και τη δυνατότητα, όπως είχα υποχρέωση σαν βουλευτής σας, να σας βλέπω συχνά. Αλλά νομίζω, θα μου επιτρέψετε να νομίζω ότι έκανα αυτό που μου δώσατε την εντολή να κάνω. Και εκπλήρωσα αυτό που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου εμπιστεύθηκε να κάνω»!

Έτσι στα ξαφνικά, ο Νίκος Δένδιας λάτρης της δενδροφύτευσης…

Όμως ο Νίκος Δένδιας, βρήκε χρόνο, παρά τα πολλά ταξίδια του στο εξωτερικό, να μας παρουσιάσει και άλλο ένα προφίλ του! Του ευαίσθητου πολιτικού, του ανθρώπου της καθημερινότητας που τον αγγίζει το περιβάλλον! Γιατί η Εξουσία θέλει τσαγανό και ευαισθησία!

Έτσι άφησε στην άκρη τα κουστούμια και τις καθώς πρέπει γραβάτες και ανηφόρησε προς την Πεντέλη! Αυτήν που έχουν πολλές φορές “κάψει” οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ! Οι εκλεκτοί τους Περιφερειάρχες Ρένα Δούρου και Γιώργος Πατούλης!

Πήγε λοιπόν ο Νίκος Δένδιας στην Πεντέλη, εκμεταλλευόμενος την πρωτοβουλία δενδροφύτευσης “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, ενδύθηκε αγροτική περιβολή, πήρε και την τσάπα στα χέρια και τοποθέτησε το δενδράκι του!

Βέβαια ο κ. Δένδιας έκανε και δηλώσεις όπως όφειλε και όπως είθισται:

«Δεν είναι μόνο εδώ, ότι βοηθάμε να αναπνεύσει η Αττική, η Αθήνα, ότι η Πεντέλη παίρνει πάλι ζωή, είναι ότι δημιουργούμε περιβαλλοντική συνείδηση κυρίως στους νέους ανθρώπους. Αν δεν προστατεύσουμε το περιβάλλον, η ανθρωπότητα δεν θα πάει μπροστά»!

Δεσμεύθηκε μάλιστα να επιστρέψει για να δει το δενδράκι του, αν μεγαλώνει!

Γι΄ αυτό να την θυμηθείτε αυτήν την ημέρα και πότε ακριβώς θα γίνει η επιστροφή του στην Πεντέλη!

Όταν αποκάλυπτα την φιλοδοξία Νίκου Δένδια και Όλγας Κεφαλογιάννη για την αρχηγία της ΝΔ…

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, προχθές έγινε ένα συμβάν, που προσωπικά το συνδέω με τις τελευταίες επικοινωνιακές εμφανίσεις του Νίκου Δένδια!

Πριν όμως σας πάω στο συμβάν, καλό είναι να θυμηθούμε άλλο ένα απόσπασμα άρθρου μου, που δημοσιεύθηκε στις 19 Αυγούστου 2022!

Πρώτο απόσπασμα:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι πλέον δεδομένο, ότι μετράει ημέρες! Οι εξωγενείς παράγοντες θέλουν την αλλαγή του από την θέση του Πρωθυπουργού! Αυτοί οι εξωγενείς παράγοντες γνωρίζουν καλύτερα από τους Έλληνες το Σύνταγμά μας! Διαπιστώνουν προφανώς, πως δεν τους ωφελεί να οδηγηθεί η χώρα μας σε πρόωρες εκλογές, αλλά να γίνει αντικατάσταση Πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ!

Άλλωστε, μόλις την περασμένη Κυριακή έγραφα μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα:

Σε αυτήν την περίπτωση, ναι, ζεσταίνουν τις μηχανές τους αρκετοί φιλόδοξοι της ΝΔ! Επικρατέστεροι μου είπαν σε μια τέτοια πολιτική εξέλιξη, είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης! Οι οποίοι προσπάθησαν – όσο γινόταν – να προστατέψουν το πολιτικό τους κύρος, συμμετέχοντας σε αυτήν την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όμως σε αυτήν την Κ.Ο. της ΝΔ υπάρχουν δυο μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες! Δυο πρώην Πρωθυπουργοί! Με τα κακά τους και τα όποια καλά τους!

Ποιος λοιπόν από αυτούς τους Βουλευτές μπορεί να προσπερνά τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά;

Όταν μάλιστα και οι δυο, πολλές φορές έχουν δημόσια στραφεί κατά της πολιτικής Μητσοτάκη;

Ειδικότερα, όταν η αντίδραση του Κώστα Καραμανλή και επιτελών του, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει πολύ σκληρή για την προστασία των εθνικών μας θεμάτων;»!

Δεύτερο απόσπασμα:

Έτσι θυμήθηκα ένα άρθρο μου στις 23 Μαΐου 2021 και στο οποίο έκανα αναφορά για την εμπλοκή της κ. Κεφαλογιάννη στη διεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ, όταν θα προέκυπτε!

Ας θυμηθούμε αυτό το απόσπασμα, ένα χρόνο και πλέον πριν:

«…Έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα πολύ σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα! Που το “γέννησε” η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ!

Αυτό το νέο σημείο αναφοράς έχει ονοματεπώνυμο! Λέγεται Όλγα Κεφαλογιάννη! Η Βουλευτής της Α΄ Αθηνών που βγήκε πρώτη στις εκλογές του 2019 συγκεντρώνοντας περί τις 45 χιλιάδες ψήφους! Με 12ετή κοινοβουλευτική παρουσία! Ούσα δυσαρεστημένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αθέτησε την προεκλογική δέσμευσή του και δεν υπουργοποιήθηκε!

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές μας πληροφορίες θα διεκδικήσει στις εσωκομματικές εκλογές που σύντομα έρχονται από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, την Προεδρεία της ΝΔ! Έχοντας και πολύ υψηλά επιχειρηματικά στηρίγματα!

Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω εντάσσεται και η προχθεσινή της “ανταρσία” στη Βουλή, όπου μαζί με την πρώην Υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου (της πτέρυγας Καραμανλή), διαφοροποιήθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια των παιδιών, κάνοντας σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενη πως η θέση της είναι της κοινής λογικής και της επιστημονικής γνώσης!

Βέβαια στον χρόνο που διανύουμε κι άλλες φορές αντιτάχθηκε σε κυβερνητικές αποφάσεις, όπως στην περίπτωση Λιγνάδη, όπου έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη!

Να σημειώσουμε – κάτι που έχουμε ήδη αναφέρει παλαιότερα – ότι στην συνδιεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ θα βρίσκεται και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας! Ο οποίος όμως χειρίζεται πολλά και σημαντικά ζητήματα από την θέση του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι εύκολο να καεί!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη όμως θα παίξει το παιχνίδι της εκ του ασφαλούς!»!

Προηγείται ο Δένδιας, έπεται η Όλγα…

Πάμε τώρα στο συμβάν!

Προ ολίγων ημερών, η αξιοπρεπέστατη σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαϊτη, έκανε μια σπάνια μοναχική εμφάνιση σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη!

Τυχαία εμφάνιση θα μου πείτε!

Ωστόσο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει κάτι βαθύτερο;

Ας πούμε ο Καραμανλικός Δένδιας θα προηγηθεί της επίσης Καραμανλικής Όλγας και λόγω ηλικίας, αλλά και πολιτικών παραστάσεων και εμπειριών;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχοντας πάρει την “ευλογία” από τον πραγματικό ιδιοκτήτη της ΝΔ;