Η Γερμανία, με σοσιαλίζουσα κυβέρνηση παρακαλώ, κόβει και περικόπτει, ανάλογα την περίπτωση, τα επιδόματα σε μετανάστες και «πρόσφυγες» στο έδαφος της. Η Ιταλία της Μελόνι, κάνει συμφωνία με την Αλβανία του Ράμα για εγκατάσταση κέντρων αιτούντων άσυλο στο έδαφος της δεύτερης.
Η «πονηρή Αλβιώνα», εδώ και καιρό, ήσυχα και χωρίς φανφάρες γιατί οι έξυπνες ιδέες αντιγράφονται, έχει κάνει συμφωνία με τη Ρουάντα για απέλαση στο έδαφος αυτής και δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών από την Βρετανία.
Τα παραπάνω παραδείγματα, σε όποια έκταση και αν εφαρμόζονται, είναι δείγματα μεταναστευτικής πολιτικής.
Αντίθετα, στην Ελλάδα τα μόνα μέτρα που παίρνονται είναι πολιτικές αφοσίωσης που οδηγούν στην αντικατάσταση πληθυσμού.
Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι η μόνη λύση στο μεταναστευτικό είναι η αφοσίωση και το δηλώνει σε κάθε ευκαιρία. Ο Υπουργός Καιρίδης πηγαίνει στην Τουρκία για συνομιλίες, μιλά για συνεννόηση και μια εβδομάδα μετά ο Τούρκος ομόλογος του δηλώνει ότι η χώρα  του δεν θα δεχθεί επιστροφή λαθρομεταναστών. Ο Αμερικανός Πρέσβης είναι ειλικρινής, μας χτυπά την πλάτη και μας λέει πάρτε «πρόσφυγες» και κάντε τους… καλούς Έλληνες.
Πέρα από τις λέξεις υπάρχει και η πραγματικότητα. Από την Γάζα η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 100 με 150.000 χιλιάδες πρόσφυγες, εξαργυρώνοντας προφανώς έτσι την απόλυτη, άκριτη και χωρίς αντάλλαγμα στήριξη στο Ισραήλ.
Στη Ρόδο, μετά την καταστροφή από την πυρκαγιά, το νησί έχει γίνει γκέτο μέσα σε 2 μόνο μήνες , με όλους τους κοινωνικούς φορείς να διαμαρτύρονται και να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης ( ενσωμάτωσης ) μιλούν για 4πλασιαμό των ροών. Μετά δε και το καλοκαιρινό και καθόλου τυχαίο ναυάγιο στην Πύλο, ένα 3ο Μέτωπο εισόδου ανοίγει στην ΝΔ Πελοπόννησο το οποίο θα μεγαλώνει όσο περισσότερο πιέζεται η Ιταλία από τις αφίξεις εκ Λιβύης. Η Ιταλία πάλι, μετά την συμφωνία με τον Ράμα, θα μας κάνει «δώρο» και ένα 4ο μέτωπο στα σύνορα με τη Βόρειο Ήπειρο, τα οποία εδώ και χρόνια έχουμε αφήσει αφύλακτα αφού είναι γνωστό σε όλους το πόσο φίλοι μας είναι οι Αλβανοί.
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα μας την ώρα μάλιστα που η Ευρώπη, έστω και δειλά, δείχνει να αρχίζει να βγαίνει από τον λήθαργο της στο μεταναστευτικό;
Όχι δεν είναι μόνο ο εμμονικός δικαιωματισμός των κρατούντων, δεν είναι μόνο η ανάγκη νέων φτηνών εργατικών χεριών για τα ντόπια και ξένα ολιγοπώλεια. Είναι απλά πολλά τα λεφτά, τα επίσημα και τα μαύρα, που επιδιώκει η κυβέρνηση να εισπράξει με την αποδοχή του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου Μετανάστευσης. Αυτό που θέλει τους «πρόσφυγες» να παραμένουν στο σημείο εισόδου τους σε οποία χώρα της ΕΕ μπουν.
Γιαυτό και τα υπέρογκα κέντρα στην Ορεστειάδα, στη Λέσβο , στη Χίο, στη Σάμο και ας ετοιμάζεται και η Ρόδος για ανάλογο και η Μεσσηνία ή η Ηλεία και η Ήπειρος.
Αυτή είναι η αλήθεια, το χρήμα για το κράτος, που θα εισπράξει από τις Βρυξέλλες ώστε να γίνει η Ελλάδα ο  «σκουπιδότοπος» μεταναστών της Ευρώπης.
Το χρήμα επίσης, που εισπράττει το παρακράτος των ΜΚΟ για να ασκεί αυτό το δουλεμπόριο ψυχών, ένα χρήμα που μοιράζεται με το κράτος μέσω προσώπων που είναι διοικητές σε αυτές και την απευθείας ανάθεση σε ΜΚΟ αρμοδιοτήτων από το ίδιο το Υπουργείο Μετανάστευσης.
Όμορφος, υπέροχος ο κόσμος της μπίζνας που δουλεύει για την αντικατάσταση πληθυσμού. Διαπλεκόμενος μέσω Ευρώπης, κρατικών και μη κρατικών ιδρυμάτων.
Ας χάνεται το μέλλον του Έθνους, ας γίνονται γκέτο ολόκληρες περιοχές και γειτονιές, ας χτυπάει κόκκινο η εγκληματικότητα, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία. Τί τους νοιάζει τους παραπάνω, ούτε στα γκέτο μένουν και όσο για τις ψήφους;
Μα, θα «γίνουν Έλληνες», μας το είπε και η Αμερική.