Έγραφα προ ημερών στο άρθρο μου “Η Θράκη …μάνα χάνεται”: Η Ροδόπη είναι μια ακριτική, ιδιαίτερα εθνικά ευαίσθητη Περιφέρεια της Πατρίδος μας! Είναι η μοναδική εκλογική Περιφέρεια της χώρας μας, που στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 αναδείχτηκε νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ! Όπου εκλέχτηκε ο υποψήφιος Βουλευτής του κόμματος της αριστεράς Φερχάτ Οζγκιούρ!

Όμως αυτή η εκλογική νίκη του κ. Φερχάτ Οζγκιούρ, δημιούργησε πολλά προβλήματα στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Κομοτηνής, Ελένη Λαφτσή, έγραψε στο Facebook τα παρακάτω συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά:

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη!

Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη.

Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου.
Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!»!

Και ο αδαής ελληνικός λαός θα διερωτηθεί απορημένος! Συμβαίνουν αυτά στην Θράκη μας! Γίνεται παρέμβαση του Ερντογάν διά μέσω του Τούρκικου Προξενείου Κομοτηνής στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδος;

Και οι ελληνικές κυβερνήσεις τι ακριβώς κάνουν; Τι ρόλο παίζουν στην τουρκοποίηση της Θράκης μας; Την αποτρέπουν, ή την ενισχύουν;

Όταν μάλιστα ο κ. Φερχάτ Οζγκιούρ, εντελώς ξεδιάντροπα, μετά την εκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων, αντί να αμβλύνει την εθνική ταραχή που προκάλεσε με τις δηλώσεις της η κ. Ελένη Λαφτσή, θέλησε να δείξει σε όλους τους ισχυρούς του δεσμούς, τους μηχανισμούς που έχει με το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής, συμμετέχοντας σε εκδήλωση, του κατηργημένου με απόφαση του Αρείου Πάγου “Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης” και με την παρουσία του Τούρκου Προξένου και ψευδομουφτή Κομοτηνής!

Πού είναι η ελληνική δικαιοσύνη να τους μπουζουριάσει όλους σε ένα κελί; Πού είναι η ελληνική Πολιτεία, πού επί δεκαετίες κάνει μεγάλες εκπτώσεις στην ανθελληνική προπαγάνδα των τουρκικών – παράνομων – Σωματείων στην Θράκη μας;

Υπάρχει στην Θράκη μας τουρκική μειονότητα; Πού βρίσκεσαι το Αθηνοκεντρικό κράτος;

Αμετροεπής, ανενημέρωτος, ανόητος, ή υποκινούμενος;

Ωστόσο ο μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “ξύπνησε” από τον λήθαργό του και αισθάνθηκε εξωτερική παρέμβαση στη Ροδόπη, λέγοντας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, προσχηματικά βεβαίως, με σκοπό να γίνει γαλάζια στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και η Ροδόπη, γιατί αυτό και μόνο τον νοιάζει:

«Στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη.

Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη τη μουσουλμανική μειονότητα»!

Δυστυχώς αυτός ο πολιτικός άνδρας που χρημάτισε Πρωθυπουργός και μάλλον θα είναι και αυριανός, δεν κατάλαβε πόσο κακό κάνει στην Πατρίδα με τα λεγόμενά του, δίνοντας τροφή στον Τούρκο Σουλτάνο, ώστε να υλοποιήσει αυτό που επί χρόνια φωνάζει και επιδιώκει! Δηλαδή την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης!

Δίνει διπλωματικά επιχειρήματα στον Ρ.  Τ. Ερντογάν, πως το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής προστατεύει την εκεί Μουσουλμανική μειονότητα και αναδεικνύοντας ότι η Ελλάς, επί δεκαετίες ολόκληρες αποδέχεται λόγω φόβου, την εκπροσώπηση Τούρκων – όπως αποκαλούνται – Βουλευτών στη Βουλή των Ελλήνων και οι οποίοι εκλέγονται με τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Αλήθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα διαπίστωσε την παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδας μας; Όταν όλοι οι μειονοτικοί Βουλευτές που εκλέγονται στην Θράκη και των τριών κομμάτων Εξουσίας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), εκλέγονται με τις ευλογίες του έκνομου  Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής; Δεν γνωρίζει τίποτε τόσα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πώς λειτουργεί το  Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που εκεί υποκαθιστά το ελληνικό κράτος;

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι από πατριωτικές ευαισθησίες…

Αυτή η παρέμβαση όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανάγκασε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συνάντηση με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά και να του πει, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργαλειοποιεί μέσω της ΕΥΠ το εθνικό, ευαίσθητο ζήτημα της Θράκης μας, ξεχνώντας, πως επί της δικής του κυβερνήσεως έκλεισε το παράρτημα της ΕΥΠ στην Κομοτηνή και το οποίο επιτελούσε μέγα εθνικό έργο!

Αλλά η “προσχηματική ευαισθησία” του Προέδρου της ΝΔ, άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, ως αφορμή, σε όλους εκείνους τους αριστεροκουλτουριάρηδες και τον οποίων οι εθνικές ευαισθησίες ψάχνονται με το φανάρι του Διογένη (σ.σ. η παράδοση παρουσίαζε να περπατά ο Διογένης, κρατώντας φανάρι ψάχνοντας απεγνωσμένα στην αρχαία αγορά για “ανθρώπους”), όπως ο Υπουργός κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος έδωσε θετική απάντηση στο ερώτημα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ  θα δεχόταν υποψήφιο που μιλά για “τουρκική μειονότητα” στη Θράκη μας!

Αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν και κάποιοι με ελάχιστα έστω ψήγματα πατριωτισμού – λέτε; – όπως το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος Άγης Τάτσης και ο οποίος ζήτησε την αποπομπή του κ. Φίλη από τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 25ης Ιουνίου!

Μάλιστα υπονόησε πως υπάρχει “5η φάλαγγα” στον ΣΥΡΙΖΑ, που ως απώτερο στόχο έχουν την υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα και την καθαίρεσή του από την θέση του Προέδρου την επομένη των εκλογών του Ιουνίου, αφού όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να επανακάμψει εκλογικά και μάλλον τα ποσοστά του θα είναι μικρότερα από αυτά του Μαΐου!

Η αγαπημένη της Ροδόπης, Ντόρα Μπακογιάννη…

Όμως τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο επανήλθε, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για την παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, αλλά έστειλε τη Βουλευτή Χανίων της ΝΔ στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης! Η οποία απευθυνόμενη προς μέλη της μειονότητας, τους έθεσε προ εκλογικού εκβιασμού, ζητώντας τους στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου, να στηρίξουν τη ΝΔ και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που πάντα εκείνη τους στήριζε και πρέπει τώρα να της το ανταποδώσουν!

Να τι ακριβώς είπε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη:

«Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με φέρατε σε δύσκολη θέση με όλους αυτούς που έδινα μάχη με όλους αυτούς στην Αθήνα για διάφορα θέματα της μειονότητας. Αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο. Στην Αθήνα δεν είναι όλοι σαν εμένα που αγαπάω τη μειονότητα. Τώρα η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ. Τους βουλευτές τους βγάλατε, τώρα πρέπει να βγάλετε κόμμα και αυτό είμαστε εμείς. Έφερα στα Χανιά 41% που ποτέ εκεί ιστορικά δεν έχουν ψηφίσει τη ΝΔ, ούτε όταν ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός, και δεν ψηφίζετε εσείς. Οπότε τώρα τι να κάνω; Γι’ αυτό ήρθα εδώ για να περάσει το μήνυμα τώρα.  Χρειαζόμαστε στήριξη. Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα»!

Στο σημείο αυτό να σας θυμίσω, ότι η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι Πρόεδρος Ειδικής διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, με Αντιπρόεδρο τον  Γιώργο Κατρούγκαλο του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέα τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με την επωνυμία “Για την ανάπτυξη της Θράκης” (;;;)!

Επίσης να σας θυμίσω, ότι όταν η κ. Ντόρα Μπακογιάννη διαγράφηκε από τον τότε Πρόεδρο της ΝΔ από την κοινοβουλευτική της ομάδα (σ.σ. γιατί είχε ψηφίσει το Πρώτο Μνημόνιο, εναντιούμενη στην “κομματική πειθαρχία” που είχε επιβάλει στους Βουλευτές της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς) εκείνη ίδρυσε νέο κόμμα με την επωνυμία “Δημοκρατική Συμμαχία”!

Το οποίο ΔΗ.ΣΥ στις εκλογές του 2012 κατέγραψε ποσοστό πανελλαδικά της τάξεως του 2,55% και έμεινε εκτός Βουλής!

Σε αυτές όμως τις εκλογές στην περιφέρεια της Ροδόπης έλαβε το εξωπραγματικό 17,95%!

Μήπως λοιπόν εκεί στην Ροδόπη είχε δοθεί γραμμή από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής να υπερψηφιστεί η κ. Μπακογιάννη;

Πώς αλλιώς, άλλωστε, μπορεί να δικαιολογηθεί αυτό το υπερφυσικό εκλογικό αποτέλεσμα;

Μετά τα παραπάνω, μήπως πράγματι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή;

Καταψηφίστε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ…

Όμως, κι ενώ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταματά να “ενισχύει” το αφήγημα του Ρ. Τ. Ερντογάν, επιστήθιου φίλου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και γενικότερα της Οικογένειας Μητσοτάκη, μας ενημέρωσε πως το ζήτημα θα τεθεί στον Τούρκο Σουλτάνο!

Άλλο που δεν ήθελε δηλαδή ο Ρ. Τ. Ερντογάν, ώστε να διεθνοποιήσει ένα ανύπαρκτο διεθνώς ζήτημα!

Και έρχεται ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ, να κατακεραυνώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συν αυτώ, δηλώνοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ανέκαθεν υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής! Δεν υπάρχει χωριό μουσουλμανικό που να μην έχει διορισμένους παντού από την Τουρκία!»!