Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία με μια νεαρή Ουκρανή νεοναζί που φοράει μια μαύρη μπλούζα με σύμβολο τυπωμένο το ναζιστικό αετό του Γ’ Ράιχ. Η συγκεκριμένη νεαρή Ουκρανή νεοναζί ταυτοποιήθηκε με μια δεύτερη φωτογραφία όπου κρατάει στον ώμο της ένα αντιαρματικό βλήμα.

Πάνω στο βλήμα  διακρίνονται κάποια γράμματα σλαβικού αλφάβητου. Διακρίνεται η φράση  «Смерть в православии Smert’ v pravoslavii» που σημαίνει «Θάνατος στην Ορθοδοξία».

Είναι πασίγνωστο σε εμάς ότι ο νεοναζισμός, και γενικότερα η κοσμοθεωρία του ναζισμού του Χίτλερ, ότι είναι ασύμβατος με τον χριστιανισμό και ότι οι νεοναζί μισούν την Ορθοδοξία και θεωρούν τον Χριστό Εβραίο.

Για λόγους δήθεν φυλετικούς θεωρούν τον χριστιανισμό θρησκεία εβραϊκή και ασπάζονται την λατρεία των Βίκινγκς και των Γερμανών με τα ξόανα του Όντιν και το ρουνικό αλφάβητο.

Για σύμβολά τους χρησιμοποιούν τους ρούνους που οικειοποιήθηκαν τα SS του Χίτλερ και του αποκρυφιστή Χάινριχ Χίμμλερ. Ασπάζονται θεωρίες του Γκουίντο φον Λιστ και της θεοσοφίστριας Μπλαβάτσκυ.

Πιστεύουν τις θεωρίες του Χιλιανού νεοναζιστή κι αποκρυφιστή Μιγκέλ Σερράνο που θεωρούσε τον Χίτλερ Άβαταρ κι ενσαρκωμένο Βόταν. Ιδιαιτέρως εκτιμούν τα έργα και τις ιδέες της παγανίστριας και Ινδουίστριας Σαβίτρι Ντεβί, η οποία υμνούσε τον Χίτλερ ως θεό και μεσσία της λευκής φυλής που μια μέρα η θρησκεία του, δηλαδή ο ναζισμός, θα καταργούσε τον χριστιανισμό με σύμβολο την σβάστικα αντί του σταυρού.

Ο νεοναζιστικός συρφετός στην Ελλάδα δεν ξεφεύγει αυτών των απόψεων και τις ασπάζεται απολύτως. Οι νεοναζί εν Ελλάδι δημοσιεύουν πλήθος άρθρων ενάντια στον χριστιανισμό και την Ορθοδοξία και κάνουν εκπομπές που συκοφαντούν τον χριστιανισμό και την Εκκλησία.

Πλασάρουν τον θετικό χριστιανισμό, μια θεωρία του Χίτλερ που είναι πιο κοντά στον Προτεσταντισμό και απορρίπτει τον Απόστολο Παύλο ως διαστρεβλωτή της διδασκαλίας του Χριστού, ενώ παρουσιάζει και τον Ιησού ως Άριο που σταυρώθηκε από τους Εβραίους επειδή υπήρξε ο πρώτος που πολέμησε τον ιουδαϊσμό.

Αυτή η θεωρία είχε προπαγανδιστεί ιδιαιτέρως από τον σχιζοφρενή εκδότη της αντισημιτικής εφημερίδας «Der Sturmer», Γιούλιους Στράιχερ.

Ο νεοναζισμός είναι αντιχριστιανικός και αποτελεί έναν συνδυασμό σατανισμού, εωσφορισμού και νεοπαγανισμού. Μηδενός εξαιρουμένου οι εν Ελλάδι νεοναζί είναι υποστηρικτές των νεοναζί Αζόφ και χλευάζουν την Ορθοδοξία που συνδέει θρησκευτικά και πολιτισμικά τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδος.

Ο γράφων τα τελευταία τρία χρόνια έχει δεχθεί από τον εν Ελλάδι νεοναζιστικό συρφετό συντονισμένο συκοφαντικό πόλεμο, στοχοποίηση, μίσος και χλευασμό για την υποστήριξή του στην Ορθοδοξία.

Το πολιτικό αδιέξοδο όμως που οι ίδιοι δημιούργησαν τους οδήγησε πλέον στο να πλησιάσουν και να συνεργαστούν με ομάδες και κόμματα που υποστηρίζουν το παλαιό ημερολόγιο, ενώ στο παρελθόν είχαν φωτογραφηθεί και με τον πατέρα Κλεομένη. Άβυσσος η ψυχή του νεοναζί και μυαλά σε σύγχυση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Αλέξανδρος Καρράς είναι εκδότης-συγγραφέας κι επικεφαλής του Τρίτου Δρόμου