Η πατρίδα βρίσκεται ακόμα μια φορά σε δυσχερή θέση. Όσα έφερε η περίοδος του μνημονίου αλλά κυρίως ο νοσηρός προσανατολισμός της μεταπολιτευτικής περιόδου, τα βιώνουμε τώρα με ένταση.

Η αναμενόμενη νέα κρίση, χρηματοοικονομική και δημοσιονομική, τόσο η εισαγόμενη όσο και αυτή που θα προκύψει από την εσφαλμένη διαχείριση και την πλήρη αποδόμηση της Ελληνικής οικονομίας, σύντομα θα είναι παρούσα.

Η συμφωνία ων Πρεσπών έχει κάνει ορατές τις συνέπειες της ενώ ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός δοκιμάζεται.

Το Αιγαίο συνεχίζει να αποτελεί κεντρικό στόχο των Τουρκικών επιδιώξεων και η Θράκη παραμένει προνομιούχο έδαφος για το Τουρκικό Προξενείο.

Η επικοινωνιακή κυριαρχία της κυβέρνησης και η απαράδεκτη πολιτική της αντιπολίτευσης έκαναν το αφήγημα Μητσοτάκη, έστω και δια της συγκρίσεως ικανό να δώσει ένα πρώτο ισχυρό προβάδισμα. Δυστυχώς, ο Έλληνας βαθύτατα απογοητευμένος από το σύστημα σε μεγάλο βαθμό τηρεί αποστάσεις από την πολιτική.

Μόνον, όμως, με την πολιτική μπορούμε να ξαναφτιάξουμε την πατρίδα μας. Μόνο με την πολιτική μπορούμε να αποτρέψουμε την νέα ενδοτική πορεία στα Ελληνοτουρκικά, να σταματήσουμε την αντικατάσταση πληθυσμού που εξελίσσεται με τρόπο ραγδαίο. Να σώσουμε την επαγγελματική παρουσία του Έλληνα που η πολιτική των Βρυξελλών επιδιώκει να τον μεταβάλλει σε νέο μετανάστη.

Να κρατήσουμε την εθνική συνείδηση ακέραια. Να διατηρήσουμε την ιστορία και τη συνέχειά μας.

Όλα όσα έχουν συμβεί λειτούργησαν ως οδοστρωτήρας. Ο μέσος πολίτης αναζητώντας λύσεις από το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα ως το ενοίκιο και το σούπερ μάρκετ, δυσκολεύεται να αρθρώσει πολιτικό λόγο, ολοκληρωμένο και παραγωγικό. Ένα πρώτο στάδιο για τη μετάβαση στην κοινωνία της παγκόσμιας αγοράς είναι αυτό της χαμηλής συνειδητοποίησης όσων συμβαίνουν.

Το Εθνικό Μέτωπο με συνέπεια και σοβαρότητα, έχοντας εντάξει στις τάξεις του, προσωπικότητες από ολόκληρο τον πατριωτικό χώρο, με αγώνες που εκτείνονται από το κοινοβούλιο έως τα δίκαια των δανειοληπτών, από την αυτοδιοίκηση έως τα εθνικά θέματα δίνει την μάχη της 25ης Ιουνίου με την πεποίθηση ότι “κάνει αυτό που πρέπει και ας γίνει οτιδήποτε” όπως όρισε ο Ι. Μεταξάς.

Παραφράζοντας, θα λέγαμε ότι σήμερα έχουμε την εκκίνηση για το αύριο.

Με αυτή την σύνθεση προερχόμενη από όλα τα μαχόμενα τμήματα του Ελληνικού εθνικισμού και των πατριωτικών δυνάμεων σχηματίζουμε την δύναμη για την εθνική αλλαγή. Η πατρίδα δεν χρειάζεται τον ναρκισισμό, την εγωπάθεια, τα κόμματα μιας χρήσης, τους αμφιβόλου προελεύσεως “ηγέτες” όσους δεν κατανοούν ότι υπεράνω του προσωπικού τίθεται το συλλογικό.

Οι Εθνικιστές είναι εδώ. Μακριά από άσκοπες αντιδικίες, για τις ιδέες, για την Ελλάδα, για την κοινωνία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

*Ο Εμμανουήλ Κώνστας είναι Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου