Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023 διεξήχθησαν στην Πατρίδα οι αυτοδιοικητικές εκλογές και  – δυστυχώς – για ακόμη μια φορά επικράτησε το “καθεστώς” Μητσοτάκη!

Το οποίο μετά την συντριπτική του νίκη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές Μαΐου/Ιουνίου, η νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περασμένης Κυριακής κάνει ακόμη πιο ισχυρό το “καθεστώς” Μητσοτάκη!

Ακόμη πιο απολυταρχικό, ακόμη πιο επικίνδυνο για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα!

Όμως αυτήν την υπερεξουσία δεν την παραχώρησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός;

Και βέβαια θα σας απαντήσω! Αλλά ταυτόχρονα θα σας πω, ένας ελληνικός λαός αποχαυνωμένος, δηλητηριασμένος από το όπιο της παραπληροφόρησης, της εφήμερης απόλαυσης, που έχει χάσει την πατροπαράδοτη περπατησιά του και η οποία κράτησε τούτο το Έθνος ενωμένο και όρθιο, σε σκοτεινές εποχές, από πολέμους, φτώχιας και δυστυχίας! Σήμερα αυτός ο λαός νομίζει ότι είναι πλούσιος, αλλά δυστυχώς είναι πάμφτωχος!

Ο Κ. Μητσοτάκης μέσω των ΜΜΕ κατάργησε τη Δημοκρατία…

Ο ρόλος των ΜΜΕ ήταν καθοριστικός σε αυτήν την  “φτωχοποίηση μυαλού” του ελληνικού λαού!

Αφού στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ “δολοφονήθηκε”, κυρίως με τις λίστες Πέτσα, της κατατρομοκράτησης του λαού! Του ενταφιασμού κορυφαίων προβλημάτων και της αναδείξεως ελαφρών εκπομπών από ασήμαντες τηλεπερσόνες!

Όπου τα Συστημικά κανάλια Πανελλήνιας εμβέλειας παπαγαλίζουν ότι ακριβώς εξυπηρετεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποχαυνώνοντας τον λαό!

Στις ημέρες Κυριάκου Μητσοτάκη τα ΜΜΕ της πατρίδος μας “πλέουν σε αχαρτογράφητα νερά”! Και μπορεί στις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης να ανδρώθηκαν πολιτικά τζάκια, διαπλοκής και διαφθοράς, ωστόσο επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη το βαρέλι της χυδαιότητας, της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης “έσπασε” τον πάτο!

Επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου διατύπωνε, πως, Ελευθερία και Δημοκρατία δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς την ελευθεροτυπία!

Μια πέρα για πέρα εύστοχη τοποθέτηση από ένα θεσμικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως! Και την οποία διατύπωση παραβιάζει η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού στην λίστα των “Δημοσιογράφων χωρίς σύνορα” για το 2022 το World Press Freedom Index αναφέρει πως ο δείκτης ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι στην 108η θέση, από τις 180 χώρες και περιοχές του πλανήτη!

Αλλά το φοβερό, το τραγικό, δεν είναι ότι η Ελλάς είναι με τον χειρότερο δείκτη στην Ευρώπη, αλλά το γεγονός ότι σε ένα χρόνο επί κυβερνήσεως τρίτου χρόνου Μητσοτάκη κατρακύλησε 38 θέσεις! Κι από την 70η θέση βρέθηκε στην 108η θέση!

Άρα επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα! Δηλαδή το κύριο συστατικό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στις ελεύθερες δημοκρατικές ευρωπαϊκές χώρες!

Ναι, τα συστημικά ΜΜΕ στην Ελλάδα ελέγχονται απόλυτα από το “καθεστώς” Μητσοτάκη, αφού αυτό το “καθεστώς” στηρίζει τους ιδιοκτήτες μεγαλοεπιχειρηματίες αυτών των ΜΜΕ!

Οι οποίοι με τη σειρά τους στηρίζουν τους κατ΄ όνομα και μόνο μεγάλο-δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν ως μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργοδοτών τους, από τη στιγμή που αυτοί δεν ήταν μόνο εκδότες εφημερίδων, ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και ραδιοφώνων, αλλά κατά καιρούς αναλάμβαναν και μεγάλα έργα του ελληνικού Δημοσίου μέσω των επιχειρήσεών τους.

Επακόλουθη βεβαίως, ήταν και η προσωπική προβολή αυτών των δημοσιογράφων, που κάποια στιγμή εκμεταλλευόμενοι αυτήν την προβολή, μεταπηδούν στον πολιτικό στίβο για να ασχοληθούν με την “επίλυση” των προβλημάτων μας.

Έτσι, μεταξύ πολιτικής και δημοσιογραφίας, δημιουργήθηκε ένας ομφάλιος λώρος που σφιχταγκάλιασε το κορμί του ελληνικού λαού, με αποτέλεσμα να το θρυμματίσει! Να το αποβλακώσει! Να το ευνουχίσει για να καθοδηγεί την ψήφο του!

Μας κυβερνάει η Ολιγαρχία με την έγκριση του λαού…

Ο ελληνικός λαός λοιπόν, έχει τεράστια ευθύνη για το σημερινό κατάντημα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα! Ίσως αυτού του λαού όμως, να μην του αξίζει κάτι καλύτερο, από το να τον κυβερνάει το “καθεστώς” Μητσοτάκη και από το να είναι εν δυνάμει πρωθυπουργός ο σημερινός αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης (δημιούργημα αυτών των Συστημικών ΜΜΕ) και ο οποίος αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο σημείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας!

Ναι φταίει ο ελληνικός λαός που σήμερα είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης!

Ναι φταίει ο ελληνικός λαός για την σημερινή φριχτή κατάσταση που βιώνει η πατρίδα! Από τη στιγμή, που και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο μισός λαός μας επέλεξε την αποχή!

Μια επικίνδυνη συνεχιζόμενη απόφαση, που έθεσε εκτός λειτουργίας το δημοκρατικό πολίτευμα και  εγκαθίδρυσε στην χώρα το “καθεστώς” Μητσοτάκη!

Πώς λοιπόν ο ελληνικός λαός απέχει από την κάλπη, όταν βλέπει ο τόπος να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο;

Είναι δυνατόν να μεταφράζει την απογοήτευσή του και την αγανάκτησή του μη μετέχοντας στην εκλογική διαδικασία;

Είναι δυνατόν με την αποχή του να μετατρέπει το δημοκρατικό πολίτευμα σε ολιγαρχικό;

Μια Ολιγαρχία που νομοθετεί κατά το δοκούν, που αποφασίζει για εθνικά ζητήματα χωρίς την έγκριση του λαού, που εισάγει εργασιακό Μεσαίωνα, που καταργεί τα εργατικά χέρια και τα αντικαθιστά με παράνομους αλλόθρησκους μετανάστες, “πιστά σκυλιά” του Ρ. Τ. Ερντογάν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας!

Συμμετοχή βεβαίως σε αυτήν την απαξίωση της Δημοκρατίας και στην εγκαθίδρυση απολυταρχικού καθεστώτος, έχουν παίξει και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ…

Αφού Έλληνες ψηφοφόροι επέλεξαν για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον ουρανοκατέβατο, πολιτικό κατασκεύασμα των ΗΠΑ και των εγχώριων Συστημικών ΜΜΕ, Στέφανο Κασσελάκη!

Που από την επομένη της εκλογής του έκανε σκόνη και θρύψαλα το κόμμα της ισχνής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Με τα καμώματά του, ο κ. Κασσελάκης χώρισε στα δυο το πάλαι ποτέ κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς!

Παίρνοντας “αντρειοσύνη”, προφανώς από τον Κρητίκαρο Παύλο Πολάκη, προειδοποίησε δημόσια στελέχη του κόμματος, με την μη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, αλλά ακόμη και με αποπομπή από το δικό του ΣΥΡΙΖΑ, εάν και εφ΄ όσον δεν υπακούσουν στις υποδείξεις του, από τη στιγμή που κάποιοι τσαμπουκαλεύτηκαν στην κατανομή κοινοβουλευτικού έργου από τους νέους “Τομεάρχες”!

Με την Έφη Αχτσιόγλου και την “Ομπρέλα” να κρατούν αποστάσεις από τις επιλογές Στέφανου Κασσελάκη και κυρίως της παντοδυναμίας Πολάκη στο σχεδιασμό Κασσελάκη!

Έτσι εδώ δεν μιλάμε για την ενδεχόμενη διάσπαση του κόμματος, αλλά για την οριστική του διάλυση, προς τέρψη φυσικά του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο ξινισμένος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ…

Στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ όμως είναι περιχαρείς! Γιατί λένε, πως είναι οι νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών! Και μετά βεβαίως ξύπνησαν! Αλλά δυστυχώς η τσίμπλα παραμένει στα νυσταγμένα τους μάτια!

Με ποιον μωρέ είσαστε νικητές; Με τον Νίκο Ανδρουλάκη;

Αυτός νομίζει ότι η αριθμητική έχει δυο πράξεις! Την αφαίρεση και τη διαίρεση! Ας του πει όμως κάποιος, ότι υπάρχει η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός!

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό το twitter του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος απόλυτα σκωπτικά έγραψε:

«Όταν έκλεισε το εργοστάσιο πήρε την αντιπροσωπεία!… Απορώ πως τον αντέχετε σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ. Ότι πιο ξινισμένο κυκλοφορεί στην αγορά. Έλεος…»!

Αχάριστοι άνθρωποι αυτοί οι δεξιοί…

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, που περιγελούν σε διαδικτυακό μέσο του Βαγγέλη Μαρινάκη;

Γράφοντας σχετικά (απόσπασμα):

«…Εν τω μεταξύ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που “σνόμπαραν” τον επίσημο υποψήφιο της Χαριλάου Τρικούπη στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό, βρήκαν “θαλπωρή” στη “ζεστή αγκαλιά” του υποψηφίου περιφερειάρχη της Πειραιώς, κ. Νίκου Χαρδαλιά, τελικώς δεν είχαν καμία τύχη! Κι όχι μόνο δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αλλά είχαν και πολύ κακές επιδόσεις. Οι νεοδημοκράτες δεν τους προτίμησαν και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι μεταγραφές έμειναν στα αζήτητα του … ψηφοδελτίου.

Έτσι η κυρία Άννα Μεθυμάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην 16η θέση στο Νότιο Τομέα. Ο κ. Νίκος Ανδρουλακάκης, στην 26ή στον Κεντρικό Τομέα. Ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή – είχε γίνει και αντιπεριφερειάρχης του κ. Γιώργου Πατούλη – κατετάγη 11ος στον Βόρειο Τομέα. Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος στην Πεύκη, ήρθε 21ος, επίσης στον Βόρειο Τομέα.

Ο κ. Αποστόλης Αθανασόπουλος (Σπέντζος), βρέθηκε στην 24ή θέση, σχεδόν τελευταίος, στον Δυτικό Τομέα. Ο κ. Δημήτρης Μπουραϊμης, πρώην δήμαρχος στα Άνω Λιόσια, είναι 5ος , δηλαδή 3ος αναπληρωματικός, στην Δυτική Αττική. Και η κυρία Μαρία Ναυροζίδου, υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ./ΚΙΝΑΛ, ήρθε 12η στην Ανατολική Αττική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αχάριστοι άνθρωποι αυτοί οι δεξιοί…»!