ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Τις αιτήσεις για κρατική αρωγή ξεκίνησαν οι κάτοικοι στη Β. Εύβοια

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Τις αιτήσεις για κρατική αρωγή ξεκίνησαν οι κάτοικοι στη Β. Εύβοια

Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Αθηνά».

Από σήμερα το πρωί στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Άννας καταθέτουν σχετικές δηλώσεις οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους, ζητώντας την κρατική αρωγή. Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής τα συνεργεία της πυροσβεστικής συνέχιζαν την άντληση υδάτων από υπόγεια και σπίτια, ενώ το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν και πάλι να επανέρχεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.

Την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις υποδομές και να επαναφέρουν την κυκλοφορία στους κατεστραμμένους δρόμους, ενώ ένα μεγάλο μέρος από το παραλιακό μέτωπο στην Αγία Άννα έχει διαλυθεί και μαζί του καταστράφηκαν και οι προσβάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγχρόνως έχουν αρχίσει παρεμβάσεις σε ορισμένους χειμάρρους που έφτασαν σε οριακό επίπεδο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προλάβουν πιθανές ζημιές από ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.