ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πόσα ηλεκτρονικά σκουπίδια παράγουμε; – Ωρολογιακή βόμβα για το οικοσύστημα!

Πόσα ηλεκτρονικά σκουπίδια παράγουμε; – Ωρολογιακή βόμβα για το οικοσύστημα!

Μόνο το 2021 υπολογίζεται ότι το βάρος των ηλεκτρονικών σκουπιδιών που παράγουμε θα είναι 57 εκατομμύρια τόνοι. Από αυτά μόνο το 20% μπορούν να ανακυκλωθούν, με τους επιστήμονες να κάνουν λόγο για ωρολογιακή βόμβα για το οικοσύστημα.

Το BBC σε ρεπορτάζ του κάνει λόγο για βάρος μεγαλύτερο από το Σινικό Τείχος.

Παλιά κινητά, υπολογιστές και ηλεκτρικές συσκευές, με τα ψυγεία να είναι ο πρωταγωνιστής, είναι κατά κύριο λόγο οι συσκευές που πετιούνται από τα νοικοκυριά με ρυθμό που δεν επιτρέπει την ανακύκλωση τους και την εξομάλυνση της κατάστασης.

Το ανησυχητικό είναι ότι μόνο στην Αγγλία υπολογίζεται ότι μέσα στα σπίτια υπάρχουν 40.000.000 ηλεκτρονικές συσκευές που είναι αδρανείς και πρόκειται να πεταχτούν.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία, και τα κινητά τηλέφωνα που πλέον παράγονται και εξελίσσονται με απίστευτες ταχύτητες πυροδότησε την αύξηση των απορριμμάτων και οι ειδικοί σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ως προς το πως θα ανακόψουν αυτή τη συνήθεια.

Πλέον ένας ενήλικος αλλάζει το κινητό του τηλέφωνο σε λιγότερο από 18 μήνες, κάτι που δείχνει τον τρόπο που συσσωρεύονται τα ηλεκτρονικά απορρίμματα.

Η ανακύκλωση συσκευών μπορεί να βοηθήσει, αλλά είναι αδύνατο να μπορέσουν να ανακυκλωθούν όλες αυτές οι ποσότητες. Για κάθε τόνο ηλεκτρονικών αποβλήτων που ανακυκλώνεται αποφεύγουμε την εκπομπή δύο τόνων διοξειδίου του άνθρακα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η αξία όσων πετάχτηκαν το 2019 ξεπερνούσε σε αξία τα 63 δις δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.