Ενας παλιός χρόνος που άφησε τις περισσότερες εκκρεμότητες ever στο νέο έτος, σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος...

Δέκα απίθανα πράγματα που δεν ξέρατε για τα ζώα – Πώς πίνουν νερό οι βάτραχοι και άλλες απίστευτες πληροφορίες

Ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει αυτός ο πλανήτης!

Δέκα απίθανα πράγματα που δεν ξέρατε για τα ζώα – Πώς πίνουν νερό οι βάτραχοι και άλλες απίστευτες πληροφορίες

Ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει αυτός ο πλανήτης!

1.Οι βάτραχοι δεν πίνουν νερό με το στόμα τους αλλά με την κοιλιά τους! Mάλιστα, το δέρμα στην κοιλιά τους και ψηλά στα πίσω πόδια τους είναι φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να απορροφάται το νερό κατευθείαν από εκεί.

2.Το ζώο που παράγει τον πιο δυνατό ήχο στον κόσμο είναι μια γαρίδα μήκους μόλις 2 εκατοστών. Το Pιstol Shrimp είναι ικανό να κλείνει τα νύχια του τόσο δυνατά που παράγει έναν ήχο σαν έκρηξη.

Οι ενυδρίδες «κρατιούνται από τα χέρια» ενώ κοιμούνται, ώστε να μην αιωρούνται η μία από την άλλη.

4.Γιατί οι κόκορες σκύβουν προς τα πίσω το κεφάλι όταν είναι να κρώξουν; Τα κοκόρια εμποδίζουν τους εαυτούς τους να… κουφαθούν λόγω του ήχου τους, γέρνοντας το κεφάλι τους προς τα πίσω όταν λαλούν, το οποίο καλύπτει πλήρως τον ακουστικό πόρο τους, χρησιμεύοντας ως ενσωματωμένη ωτοασπίδα!

5. Τα δελφίνια κάνουν κεφάλι… βάζοντας στο στόμα τους τα puffer fish, τα αγαπημένα μας φουσκωτά ψαράκια! Τα ψάρια αυτά όταν φοβούνται ή κινδυνεύουν απελευθερώνουν τοξίνες ως αμυντικό μηχανισμό. Αυτές οι τοξίνες μπορεί να είναι θανατηφόρες σε υψηλές δόσεις, αλλά έχουν επίσης ναρκωτική δράση – και είναι ένα ισχυρό παραισθησιογόνο, το οποίο φαίνεται να απολαμβάνουν τα δελφίνια.

6.Το Inland Taipan (επίσης γνωστό ως, Western Taipan) είναι το πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο. Ένα μόνο δάγκωμα περιέχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει τουλάχιστον 100 ενήλικους και μπορεί μάλιστα να σκοτώσει μέσα σε μόλις 30 λεπτά, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

7. Το πιο θανατηφόρο ζώο στον κόσμο δεν είναι ο καρχαρίας, η αρκούδα ή η τίγρη, αλλά κάτι πολύ μικρότερο – το κουνούπι. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 725.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως η ελονοσία, ο δάγγειος πυρετός και ο κίτρινος πυρετός.

8.Για κάθε άνθρωπο επάνω στον πλανήτη, υπάρχουν αντίστοιχα, 1,4 δισεκατομμύρια έντομα, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις.

9.Υπάρχει μία σαύρα που μπορεί να εκτοξεύσει αίμα από τα μάτια της, σε απόσταση πολλών μέτρων. Η μάλλον παράξενη και αηδιαστική πράξη είναι ένας αμυντικός μηχανισμός για να μπερδέψει τα αρπακτικά.

10. Τα περισσότερα κολιμπρί έχουν μήκος 5 εκ. περίπου ή και λιγότερο. Κουνούν τα φτερά τους μέχρι 70 κτυπήματα το δευτερόλεπτο.Τα κολιμπρί είναι τα μόνα πουλιά που μπορούν να πετάξουν προς τα πίσω!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.