Φωτογραφίες και βίντεο όπως αυτό που θα δείτε παρακάτω χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια για να δείξουν τα αποτελέσματα της γενετικής τροποποίησης.

Στο βίντεο βλέπουμε ένα ταύρο και μια αγελάδα με υπέρογκους μυς με το μέγεθος τους να είναι σχεδόν διπλάσιο από ένα κανονικό βοοειδές. Το συγκεκριμένο βίντεο έγινε viral και έχει προκαλέσει σοκ με πολλούς χρήστες να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να έχουν αγελάδες και ταύροι αυτή την εμφάνιση.

Τα βοοειδή που εμφανίζονται σε αυτό το βίντεο είναι πιθανό να ανήκουν σε ένα είδος γνωστό ως Belgian Blues που έχουν εκτραφεί για να παράγουν μεγάλα, άπαχα, πλούσια σε πρωτεΐνες κρέατα.

Σε σύγκριση με τα φυσιολογικά βοοειδή, τα Belgian Blues ζώα έχουν αυξημένη ικανότητα να μετατρέψουν τη ζωοτροφή σε άπαχο μυ και να παράγουν υψηλότερο ποσοστό των πιο επιθυμητών τεμαχίων κρέατος. Αυτά τα ζώα έχουν λιγότερα οστά, λιγότερα λιπαρά και κατά 20% περισσότερους μυς κατά μέσο όρο.

Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβαίνουν λόγω μιας κληρονομικής κατάστασης γνωστής ως “διπλή μυϊκή μάζα”, αποτέλεσμα μιας γενετικής μετάλλαξης που διαταράσσει την παραγωγή μυοστατίνης, μιας αυξητικής ορμόνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!