Εξανέστη ο Ανεστίδης...

Φλόριντα: Δήμος πουλά τους κύκνους του γιατί είναι… πολυέξοδοι

Φλόριντα: Δήμος πουλά τους κύκνους του γιατί είναι… πολυέξοδοι

Ο Δήμος της πόλης Λέικλαντ της Φλόριντα ετοιμάζεται να πουλήσει τους κύκνους της λόγω του υψηλού κόστους της φροντίδας τους.

Οι κύκνοι απαιτούν 10.000 δολάρια ετησίως για την φροντίδα τους, σύμφωνα με το CNN. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο διευθυντής πάρκων και αναψυχής της πόλης, Μπομπ Ντοναχέι είναι τόσοι πολλοί, που αναγκάζονται να απομακρυνθούν από τους φυσικούς τους βιότοπους, αναζητώντας περισσότερο χώρο.

Οι κύκνοι πωλούνται έναντι 400 δολαρίων έκαστος

«Αυτή την στιγμή έχουμε 80 κύκνους εδώ στην λίμνη Μόρτον, που πρέπει να τους ταϊζουμε και να τους φροντίζουμε. Επομένως, αναζητούμε αγοραστές για περίπου 30 με 40 από αυτούς προκειμένου να διασφαλίσουμε την σωστή φροντίδα όλων».

Οι κύκνοι θα πουληθούν για 400 δολάρια ο καθένας και θα τοποθετηθούν σε σπίτια ή σε χώρους για γάμους ή άλλες εκδηλώσεις. «Θα κάνουμε μια συζήτηση με τους αγοραστές σχετικά με το ποιοι είναι και ποια είναι τα σχέδιά τους για τους κύκνους» ανέφερε. «Και θα είμαστε πάντα σε ετοιμότητα εάν κάποιος από αυτούς αντιμετωπίσει κάποιο ιατρικό πρόβλημα».

Οι κύκνοι πάντως, είναι υγιέστατοι και κάθε χρόνο περνάνε από ένα ετήσιο τσεκάπ, που διεξάγεται από ντόπιους κτηνιάτρους δωρεάν. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε κτηνιάτρους στην πόλη που δωρίζουν τις υπηρεσίες τους για να ελέγξουν την υγεία όλων των κύκνων μας» πρόσθεσε ο Ντοναχέι.

Η πόλη θέλει να πουλήσει μερικούς κύκνους διότι είναι πολύ υψηλό το κόστος φροντίδας τους
Δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι πρώτοι κύκνοι της πόλης δωρίστηκαν από την βασίλισσα Ελισάβετ το 1957. «Καθώς το κοπάδι κύκνων του Λέικλαντ μεγάλωσε, έγινε πρωταρχικής σημασίας να πραγματοποιείται στα βασιλικά πουλιά ένα ετήσιο τσεκάπ, κάτι που πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1980» ανέφερε το δελτίο Τύπου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.