Πού έχει κολλήσει ο «θόλος»; Στο ότι θα πάνε πολλοί φυλακή αν (όταν) αλλάξει η κυβέρνηση...

Ο τυφώνας Βάμκο «σάρωσε» τις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον 26 νεκροί (βίντεο)

Ο τυφώνας Βάμκο «σάρωσε» τις Φιλιππίνες – Τουλάχιστον 26 νεκροί (βίντεο)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον τυφώνας Βάμκο που πλήττει τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που έφερε ανέμους με ταχύτητες ως και 155 χιλιομέτρων την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές, προκάλεσε εκτενείς πλημμύρες και ζημιές σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια στην πρωτεύουσα Μανίλα και κοντινές επαρχίες.

Ο Βάμκο, το 21ο κυκλωνικό ακραίο φαινόμενο που πλήττει την ασιατική χώρα φέτος, άφησε επίσης πίσω 25 τραυματίες, ενώ 14 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα δεδομένα της αστυνομίας. Ο τυφώνας έπληξε το νησί Λουζόν, όπου ζει περίπου ο μισός από τον πληθυσμό 108 εκατομμυρίων πολιτών των Φιλιππίνων, για μέρες.

Οι πλημμύρες που προκάλεσε στη Μανίλα χαρακτηρίζονται οι χειρότερες των τελευταίων ετών.

Ο Βάμκο, ο όγδοος τυφώνας που χτυπά τις Φιλιππίνες μέσα σ’ ένα δίμηνο, σάρωσε περιοχές που ακόμη δεν είχαν συνέλθει από το πέρασμα του Γκόνι, του ισχυρότερου τυφώνα μέχρι στιγμής φέτος, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους και προκάλεσε καταστροφές σε χιλιάδες σπίτια στις αρχές του μήνα.

Ο απολογισμός των θυμάτων υπόκειται σε επαλήθευση από την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.